Roelof Koekoek wint Graankorrelbokaal 2016

Geplaatst: maandag 2 mei 2016 om 08:50 | Views: 5885

Auteur: Frans Nuninga - HSV de Beurs

PEKELA - Op zondag 1 mei werd voor de 5e keer de wedstrijd om de graankorrelbokaal vervist. Het is HSV de Beurs uit Oude Pekela weer gelukt om in samenwerking met de sponsoren de Graankorrel, slagerij Huizing en café d’Oal Stee een prachtige wedstrijd te organiseren aan het kanaal Veendam – Musselkanaal. Roelof Koekoek haalde de hoofdprijs binnen: de Graankorrel wisselbokaal en een envelop met 300 euro.

De interesse voor de wedstrijd was uitstekend. Er moest zelfs gewerkt worden met een reservelijst. Wegens werkzaamheden op het oude vertrouwde parcours moest er dit jaar worden uitgeweken naar een alternatief parcours. Dit jaar is de wedstrijd vervist in het kanaal Veendam – Musselkanaal in Boven Pekela. Op dit alternatieve parcours konden we uiteindelijk 100 vissers een plekje geven, 10 meer dan andere jaren. Helaas moesten we wegens overweldigende belangstelling nog steeds mensen teleurstellen. Voor hen geldt, wil je er volgend jaar bij zijn, dan moet je je dus op tijd opgeven om verzekerd te zijn van een plekje in het deelnemersveld.

Om ongeveer 6 uur is gestart met de loting van de 100 steknummers in de grote zaal van café d’Oal Stee. Even voor 7 uur kon men na een kort welkomstwoord vertrekken naar het parcours. Ruim daarvoor waren de vrijwilligers al vertrokken naar het parcours om nummers, vak borden en vlaggen uit te zetten. Bij aankomst op het parcours kon men beginnen met de voorbereiding. Er werd gevist in 3 vakken. Om half negen uur werd het startsein voor het begin van de wedstrijd gegeven en kon worden begonnen met vissen.

Kort na het vertrek al het eerste telefoontje. Niet iets waar je op zit te wachten als organisatie omdat er dan vaak wat aan de hand is. Wat bleek, een deelnemer was te ver doorgereden op een drassig stuk even voorbij het parcours en zat met zijn auto vast in de modder. Vanuit de organisatie hebben we de deelnemer en zijn spullen naar zijn visplek gebracht en terwijl hij zat te vissen in de loop van de morgen zijn auto uit de modder bevrijd. Weer een tevreden klant.

Het parcours lag er prachtig bij. Het was op de wedstrijddag gelukkig droog met wel een beetje wind en in de loop van de dag een temperatuur van rond de 12 graden. Fris voor de tijd van het jaar maar goed, wie klaagt er na bijna 4 weken constante regen in de maand april, dan is droog weer en een bleek zonnetje al geweldig.

De ene visser leest zo vroeg in de morgen wat beter de reglementen dan de ander. Zo bleek achteraf uit gesprekken met de deelnemers dat er toch een aantal vissers al voor de toegestane tijd op het parcours aanwezig waren. Ongewenst wat ons betreft en voor de organisatie toch een verbeterpuntje (in de zin van controle) voor de volgende wedstijden.

Om 13.00 uur het signaal einde wedstrijd en werden de gevangen vissen gewogen en de vrijheid teruggegeven. Na de weging bleek dat in vak A de meeste vis is gevangen namelijk ruim 43 kilo. Midden uit dit vak is dan ook de algemeen kampioen gekomen, een knappe prestatie.

Terug bij café d’Oal Stee kon de voorzitter van HSV de Beurs, Frans Nuninga, bekend maken dat Roelof Koekoek de algemeen kampioen van 2016 was geworden. Dhr. Koekoek wist in vak A uiteindelijk 6.661 gram vis te vangen. Hij ontving een fraaie wisselbokaal en een envelop met de hoofdprijs van € 300,00. Winnaar in vak B en C waren dhr. R. Jansen en dhr. A. Tammenga met vangsten van respectievelijk 2.422 gram en 2.359 gram. Voor de overige klasseringen verwijs ik u graag naar de volledige uitslag.

Afsluitend kan worden teruggekeken op een geslaagde dag die als het aan de Graankorrel ligt zeker een vervolg zal krijgen in 2016. De organisatie wil benadrukken dat het organiseren van een dergelijke dag niet mogelijk is zonder de hulp van de vele vrijwilligers en de sponsoren Graankorrel, Slagerij Huizing en Café d’Oal Stee.

Het Bestuur
HSV de Beurs

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

980ka5fn0ie6jnol4jremtjke0