Informatiebijeenkomst over nieuwe invulling van de Molenhof

Foto: Google Streetview

Geplaatst: maandag 25 april 2016 om 11:30 | Views: 14267

OUDE PEKELA - Burgerinitiatief J&O, Vestia en Gapph gaan invulling geven aan de Molenhof in Oude Pekela. Wij willen inwoners van Pekela en omgeving oproepen om een steentje bij te dragen en de uitdaging aan te gaan om de Molenhof een plek te maken voor Pekela. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over dit burgerinitiatief kom dan op donderdag 12 mei a.s. om 15.30 uur naar de Molenhof.

Zoals bekend, komt de Molenhof in Oude Pekela leeg te staan. Als reactie hierop is een aantal enthousiaste vrijwilligers gaan nadenken over hoe de Molenhof een waardevolle invulling kan krijgen, met als resultaat: J&O. Afgelopen 18 September 2015 is er een presentatie geweest in een volle zaal van het het Multi-Functionele Centrum de Binding in Oude Pekela, waar de gedachten achter J&O werden toegelicht.

J&O is een burgerinitiatief waarin gestreefd wordt naar het gezamenlijk zorgen voor van een veilige en gezellige woonplek voor zowel jongeren als ouderen. Er wordt gestreefd naar zelfstandig te wonen, maar niet alleen. Jongeren wonen zelfstandig, met de mogelijkheid tot ondersteuning op o.a. financieel gebied. Voor ouderen die niet meer alleen willen wonen en enig toezicht wenselijk vinden, wordt een veilige en gezellige woonplek gecreëerd. Beroepskrachten en vrijwilligers werken met elkaar samen, om jongeren en ouderen, die dit nodig hebben, optimaal te ondersteunen en aan te sluiten bij ieders behoefte. Voor ouderen geldt dat de nu al aanwezige zorg en verpleging kan worden meegenomen. J&O streeft dan ook naar een goede samenwerking met alle sociale partijen binnen Pekela en daarbuiten.

Op de begane grond van de Molenhof wordt geprobeerd om een participatie plek te creëren voor en met inwoners van Pekela. Op deze participatie plek wordt dagbesteding mogelijk gemaakt en het OdensehuisPekela en omgeving zal hier een plek krijgen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over dit burgerinitiatief kom dan op donderdag 12 mei a.s. om 15.30 uur naar de Molenhof.

Er zal een korte presentatie van J&O worden gegeven. Daarnaast is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen en kunnen toekomstige bewoners en vrijwilligers hun interesse laten blijken. Hopelijk tot donderdag 12 mei om 15.30 uur!

In verband met de catering willen wij u vragen uw aanwezigheid te melden. e-mail: jenozorg@outlook.com telnr.: 0618893387

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

iq2dkr1qv418n8tf0mh5jjd9o0