Informatieavond SamenLoop voor Hoop Pekela succes

Geplaatst: woensdag 10 februari 2016 om 10:45 | Views: 5445

PEKELA - De informatieavond van de SamenLoop voor Hoop Pekela op 9 februari mag een succes worden genoemd. Ondanks het slechte weer was de zaal goed gevuld. Zowel nieuwe vrijwilligers als teams wisten MFC de Riggel in Boven Pekela te vinden. Door een gevarieerd programma van de organisatie werd er informatie gegeven en werden de bezoekers gemotiveerd om aan het evenement deel te nemen.

Tijdens de avond werd er algemene informatie gegeven over het evenement, en over het deelnemen als team. Ester van Oorschot, Initiatiefneemster van de loop in Pekela gebruikte onder meer twee filmpjes om duidelijk te maken waarom onderzoek naar kanker zo belangrijk is, en om een goed beeld te geven van wat een SamenLoop is. Beide onderwerpen kwamen bijzonder goed over op het aanwezige publiek. Linda Hageman van de commissie Teamwerving hield daarna een inleiding over het deelnemen als team. Het team Nijepekelder Samenloop liet zien wat een geslaagde actie kan betekenen. Dit team is verantwoordelijk voor het Moederdagontbijt in Nieuwe Pekela, een actie die al enige jaren loopt, en een groot succes kan worden genoemd. Natuurlijk doet het team in haar eigen woonplaats mee aan de SamenLoop. Op de avond werd ook bekend gemaakt welke mogelijkheid tot deelnemen er is voor de allerkleinsten. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er de Kleintje SamenLoop. Deze wordt op zondag gehouden tijdens de grote SamenLoop, en duurt 24 minuten. Informatie hierover zal via de basisscholen verspreid worden.

Na dit algemene gedeelte werd er ook nog even aandacht besteed aan de vrijwilligers. Ook deze zijn er veel nodig. Vanaf donderdag 16 juni neemt de SamenLoop het Boekhovenpark in. Dan zal de opbouw al beginnen, met de opbouw van de tenten van de familie Nienhuis en het podium. Ook zal dan het parcours definitief uitgezet worden, en de marktkramen opgebouwd. Veel zal afhangen van de toeloop van teams. Met nu al vijftien teams op de teller, heeft de organisatie grote verwachtingen. Opvallend aan de avond in Boven Pekela was de aanwezigheid van veel teams van buiten Pekela. Onder meer een team uit Eexterveenschekanaal maakte bekend mee te gaan doen. Met nu al meer als dertig vrijwilligers gaat ook dat hard. Er zijn op bijna alle fronten nog vrijwilligers nodig. Aanmelden kan via de website en Facebook. Aanmelden van teams kan via teamwerving.slvhpekela@gmail.com. Wie als (oud-)kankerpatiënt de SamenLoop wi meemaken als eregast kan zich aanmelden via eregasten.slvhpekela@gmail.com.

Foto's Abel van der Veen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Abel van der Veen
Fotograaf en redacteur

abel@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8gaou0r1eo5nal595upr8ttn11