Sinterklaas komt op de Familietrouw binnen in haven Oude Pekela

Geplaatst: zaterdag 21 november 2015 om 22:25 | Views: 14257

Auteur: Freddy Stotefalk

OUDE PEKELA - Zaterdagmiddag rond 13.00 uur kwam Sinterklaas met tientallen zwarte pieten aan in de haven van Oude Pekela. De Sint en zijn pieten kwamen aangevaren op de Familietrouw vergezeld van een kleinere boot vol zwarte pieten. In de haven stonden zeer veel kinderen met hun ouders te wachten op de goede Sint. Dat het vlak voor aankomst begon te regenen mocht de pret niet drukken.

Film intocht Sint Oude Pekela - Freddy Stotefalk

Ook de Sint en zijn pieten gaven niks om de regen. De pieten bleven zingen op de boten toen ze richting Oude Pekela kwamen.

Toen de Sint voet aan wal zette, kwamen veel kinderen hem een hand geven, of ze wilden met hem op de foto. Er was bijna geen doorkomen aan, zo druk was het in de haven. Eenmaal bij de open koets aangekomen, kon de stoet in beweging worden gezet voor een rondgang door ons dorp.

Voorop reed een oude brandweerwagen van Oude Pekela en daarachter liepen een drietal paarden met daarop zwarte pieten. Ook was er een heuse limousine met daarin pieten en een trein waar de pieten even konden rusten als het nodig was. Een drietal pieten op een trike waren evenals vorig jaar weer in de stoet aanwezig. 1 piet reed de route op een riksja, maar de meeste pieten liepen de hele route. Langs de route was het druk. Menig kind gaf de Sint een handje of een tekening.

Na de rondgang door het dorp ging het hele gezelschap naar het gemeentehuis waar de Sint en al zijn pieten welkom werden geheten door burgemeester Jaap Kuin. De Sint zei dat hij een beetje verrast was dat er een nieuwe burgemeester was, maar toch was hij blij weer in het mooie Oude Pekela te zijn. Hier werd een tweetal liedjes gezongen en gaf de Sint enkele kinderen een hand.

Na een korte rustpauze in het gemeentehuis, volgde er nog een groot feest in de Binding. Voordat de Sint in de Binding arriveerde werden de kinderen bezig gehouden door goochelaar/entertainer Romaïni. Hij ging met de kinderen pepernoten goochelen, omdat sinterklaas geen pepernoten genoeg bij zich had. Hoe de goochelaar het deed weet niemand, maar hij goochelde uit het niets een hele bak pepernoten tevoorschijn, en daar kan de Sint weer blij mee zijn.

Rond 15.00 uur kwamen ook de Sint en zijn pieten naar de Binding. Ze werden ook daar in een volle zaal warm onthaald. De vele kinderen gingen in een halve cirkel voor de Goedheiligman op de vloer zitten en vervolgens waren er enkele kinderen die een lied zongen. Ook werd er met de klimpiet en de stafpiet gegoocheld met magische ringen. De klimpiet had volgens de goochelaar talent, want zonder dat de goochelaar ook maar iets deed, had de klimpiet zijn ringen al in elkaar zitten terwijl de stafpiet er niks van terecht bracht. Rond 16.45 uur verlieten Sinterklaas en de pieten de Binding en was de middag ten einde. Enkele pieten bleven nog even om met de kinderen te dansen, maar om 17.00 uur was iedereen naar huis.

Het was een geslaagd Sinterklaasfeest!

Foto's Jeannet Stotefalk

Aan dit artikel is meegewerkt door

Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl
Jeannet Stotefalk
Fotograaf en videograaf
jeannet@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Camping ZomersBuiten haakt aan bij landelijke start kampeerseizoen op zaterdag 6 april
KPN Glasvezel via Glasvezel Pekela
Vita Salis Fysiotherapie neemt afscheid van Inge Lenting
30 maart: Finales Klaverblad Jeudtoernooi bij LTC Oude Pekela
Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

2iikehiklnb9pah5m6d9uacvq3