Maak kennis met Rijschool Petra

Geplaatst: dinsdag 10 november 2015 om 16:20 | Views: 15528

PEKELA - Mijn naam is Petra Buning vd Hende. Na ruim 22 jaar in dienst te zijn geweest als Rij- Instructrice, vond ik het tijd worden om mijn eigen rijschool te beginnen: Rijschool Petra. Door de jaren heen heb ik veel ervaring opgedaan met zowel de Bromfiets, Motor, Auto, E achter B, Vrachtauto met en zonder aanhangwagen.

Ook heb ik ervaring met de Caravan en Camper trainingen, waar ik de klanten graag mee help, om hen veilig de weg op te krijgen en te houden, en te zorgen dat ze hun Caravan of Camper op de juiste manier op de juiste plek krijgen. Door de jaren heen zijn er vele soorten lesstijlen ontwikkeld. Door een mengeling van diverse soorten stijlen, pas ik mijn manier van lesgeven dusdanig aan, dat er voor elke type leerling wel een juiste aanpak voor handen is. Mede daardoor heb ik in elke categorie goeie resultaten behaald, en dit zal ook altijd mijn streven voor de toekomst blijven!
Mijn motto is dan ook: Beter 100% rijles dan 30% korting.

Veel mensen in Oude Pekela en omstreken zullen zich mij nog wel herinneren van de tijd dat ik werkzaam was bij Rijschool Herman Frericks. Na het vertrekken van Herman Frericks in 2005 heb ik niet stil gezeten, maar mijn werkzaamheden elders voortgezet.

De laatste jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met het lessen met een Les-camera. Om de lestijd nog beter te benutten, heb ik mij de nieuwste les camera aangeschaft, die nog meer rendement uit je lestijd haalt en voor elke categorie te gebruiken is.
Het voordeel van deze camera is dat jij jezelf ziet rijden, en hoe je reageert op de situatie. We zetten het voertuig stil en kunnen meteen de beelden terug zien. Denk hierbij aan de beelden van blik op de weg of wegmisbruikers. Maar we kunnen de camera ook inzetten om een proef examen af te nemen (ipv bij het CBR).

De camera kent vele voordelen:
Je heb minder discussies, het kwartje valt eerder, waardoor je minder les nodig hebt, en dat scheelt weer in de portemonnee.
Je bent er al aan gewend dat er iemand met je meekijkt, waardoor je minder stress hebt tijdens het echte examen!
Ook is de Les camera een uitkomst voor leerlingen met o.a PDD-NOS of AD(H)D, mensen die faalangstig zijn, of moeite met leren hebben. Door minder woorden te gebruiken, maar meer gebruik te maken van hun eigen beelden, wordt rijden voor iedereen gemakkelijker!

Begin oktober heb ik de opleiding 'Rijles en Autisme' afgerond, waardoor ik een gecertificeerde rijschool ben, met niet alleen heel veel ervaring maar ook de echte landelijk erkenning heb, om mensen met autisme op de juiste wijze te begeleiden om hun rijbewijs te halen. Binnenkort te zien op www.rijles-en-autisme.nl
Ook heb ik al een samenwerking met verschillende jeugdhulp instanties, om deze jongeren de kans te geven om hun rijbewijs te halen.

Om de privacy te waarborgen, krijgt ieder leerling zijn eigen SD-Kaart, en het voordeel daarvan is dat vader en moeder de lessen thuis ook kunnen zien, zodat ze precies weten op welk niveau hun zoon of dochter zit. Dit is ook leuk en leerzaam voor mensen met een rijbewijs, die kunnen zich laten testen om te zien of het nog wel allemaal gaat zoals het hoort te gaan. Door sleur en gewoontes gaan heel veel dingen per ongeluk goed, en daarom is voorkomen beter dan genezen!

Nieuwsgierig geworden? Spreek een Proefles af.
Rijschool-Petra
Hugo de Grootstraat 1
9665 LK
Oude Pekela
06-47155343
www.rijschool-petra.nl

Ook te vinden op Facebook onder de naam Rijschool-Petra, of kijk op de site voor meer informatie en prijzen van Auto zowel schakel als Automaat, Bromfiets, Motor, en vanaf begin volgend jaar ook E achter B. Vanaf volgend jaar ook E achter B

Foto's Jeannet Stotefalk

Aan dit artikel is meegewerkt door

Jeannet Stotefalk
Fotograaf en videograaf
jeannet@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

uqj3qg4nb03krj6ms3usmouft7