Betoog Rondetafelgesprek Pekela van Reinder Blaauw (PVV)

Geplaatst: woensdag 7 oktober 2015 om 22:05 | Views: 12327

Auteur: Reinder Blaauw

PEKELA - Op woensdag 7 oktober vond er een rondetafelgesprek plaats in het gemeentehuis van Pekela omtrent de relatie tussen het autochtone deel en het allochtone (AZC’ers) deel van de Pekelder bevolking. Tijdens het rondetafelgesprek heb ik het volgende betoog gehouden:

“Beste aanwezigen, Mijn naam is Reinder Blaauw, eenentwintig jaar oud en mag mijzelf inmiddels zeventien jaar Pekelder noemen. Ik ben actief voor de Partij voor de Vrijheid Groningen, maar ik zit hier vooral als bezorgde burger van het prachtige Pekela. Voor mij is Pekela een gemeente waar niemand een blad voor de mond neemt, waar iedereen zegt wij hij/zij vindt over alles en iedereen. En elke Pekelder respecteert die gewoonte ook, dacht ik tenminste. Echter, ik kwam erachter dat toch niet elke Pekelder vindt dat iedereen maar mag zeggen wat hij/zij vindt. Gewone mensen die kritisch zijn op het migrantenbeleid worden namelijk zonder pardon afgeschilderd als racisten. We zien het overal in Nederland. Het zijn de gewone mensen die liever niet geconfronteerd willen worden met nòg meer nieuwkomers, omdat deze gewone mensen graag veilig over straat willen lopen zonder dat ze belaagd worden. Gewone mensen die opmerken, dat een nieuwkomer meer te besteden heeft dan een aanzienlijk deel van de Pekelders. Deze gewone mensen die zich terecht zorgen maken over de asielproblematiek worden, om maar even in beschaafde termen te spreken, uitgemaakt voor rotte vis door vooral twee van de drie wethouders. Wethouder Anneke Duit van GroenLinks, de partij die bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen nauwelijks de kiesdeler wist te halen en wethouder Hennie Hemmes van de SP, de partij op PrachtigPekela trots beweerde dat de Pekelders wel stonden te springen om meer nieuwkomers, maar waar de negatieve reacties van verontwaardigde Pekelders het bericht overspoelden. Het zijn deze twee wethouders die iedereen die het waagt om een andere mening te hebben uitmaken voor de meest verschrikkelijke mensen. Nota bene van politieke partijen die zijn voortgekomen uit het communisme, de totalitaire ideologie waar het cultuurrelativisme (alle culturen zijn gelijk, dus ook alle mensen) vandaan komt en waar in landen waar de communisten aan de macht waren andersdenkenden werden opgesloten of erger. Daarom denken deze wethouders dat de nieuwkomers geen problemen met zich mee kunnen brengen, omdat zij heilig geloven in het feit dat nieuwkomers met een compleet andere cultuur bijna vlekkeloos op zullen gaan in de Pekelder samenleving. Als zich een situatie voordoet waarbij een nieuwkomer zich misdraagt (bijv. bijtincident Jumbo Pekela) moet dat volgens de twee wethouders vooral niet benoemd worden, want die mensen zijn ‘zielig’. Deze mensen moeten vooral niet blootgesteld worden aan vrijheid van meningsuiting volgens de wethouders. Ik zou bijna zeggen dat de twee wethouders de nieuwkomers niet gelijk achten aan de autochtone Pekelder bevolking.

Toch zijn er Pekelders die zich niet laten intimideren door de harde woorden van het College van B&W. Bijna iedere Pekelder die ik spreek over de migrantenproblematiek denkt er hetzelfde over. Het wordt tijd dat dit kritische geluid eens goed gehoord wordt. Gehoord door het College van B&W, door de gemeenteraad en door de rest van de Pekelder bevolking. Want de Pekelder bevolking kan naar mijn mening zeker een verandering teweeg brengen, omdat de Pekelders altijd zeggen wat ze vinden, over alles en iedereen. Daarom is het zo belangrijk dat zowel het College van B&W als de Gemeenteraad luistert naar dit grote deel van de Pekelder bevolking. En nee, dan bedoel ik niet alleen de PVV-stemmers, maar ook veel stemmers van de PvdA, SP, CDA & VVD. De Partij voor de Vrijheid is echter wel de enige partij van de provincie Groningen die een duidelijk kritisch geluid laat horen betreffende de migrantenproblematiek. Want wij geloven niet dat iemand die alleen veiligheid zoekt een vluchteling is wanneer diegene ervoor kiest om nog door te reizen naar het noorden van Europa, terwijl diegene dan al blij zou mogen zijn dat hij/zij in Spanje, Italië, Griekenland of Hongarije opgevangen is. Wij geloven niet in de utopieën die worden geschetst door de machthebbers in Groningen met betrekking tot de nieuwkomers die in onze provincie opgevangen zullen worden. Wij geloven wel in het gezonde verstand van de Groninger, de Groninger die veilig in zijn provincie wil kunnen leven en in de Groninger die altijd voor zijn mening uitkomt. Wij zorgen er voor dat deze mensen gehoord worden, omdat wij deel uitmaken van deze groep Groningers. Wij zijn de burgers die zich zorgen maken over de massale toestroom van duizenden nieuwkomers. Wij zijn Groningen."

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

6o17qug379vi52357h3g81grg6