De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 39)

Geplaatst: vrijdag 25 september 2015 om 18:45 | Views: 3339

Auteur: Lucas Meijer

PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

De roze bril moet echt af
Natuurlijk is het vluchtelingenleed verschrikkelijk. Je gunt niemand een dergelijk bestaan. Maar de roze bril moet worden afgezet. Europa kan niet half Syrië herbergen en van een bestaan voorzien. Dat betekent de ondergang van dit continent. De burgeroorlog in Syrië is de aloude machtsstrijd tussen soennieten en sjiieten. Godsdienstoorlogen zijn in Europa al vierhonderd jaar afgeschaft. We zijn dan ook een fervent tegenstander van de instroom van nog meer islamitisch conservatisme. Het treft ons als buitengewoon ironisch dat al deze moslims nu onderdak zoeken bij ons, 'de ongelovigen'. Laten hun geloofsgenoten in de rijke oliestaten rond de Perzische Golf hun verzorging op zich nemen, die hoor je niet. Ze zwemmen in de oliedollars en ze hebben ook plaats genoeg daar in de zandbak.We voelen er niets voor de problemen van moslims op te lossen terwijl de christenen overal in de moslim- wereld worden vermoord en vervolgd. Wij hebben hier meer dan genoeg aan onze eigen problemen. Kan Europa de wereld redden? Nee!. Zijn de straten hier geplaveid met goud? Ook niet. Is er voldoende werkgelegenheid? Ook niet!

EU
We vergelijken de EU wel eens met een filantropische instelling,als het nu gaat om Griekenland of de vluchtelingenstroom het geld vliegt met bakken de deur uit! En Dijsselbloem kijkt erna en draait zich om!

Werkgelegenheid gezocht
We horen al 3 jaar van dit kabinet,we moeten iets doen voor de werkzoekenden? Het kabinet zoekt nog werk voor 125.000 arbeidsgehandicapten, en ook nog eens werk voor 600.000 Nederlanders die staan ingeschreven bij de UWV. Door de crises en marktwerking komen met name de 55 plussers op de reguliere arbeidsmarkt niet meer aan het werk! Deze grote groep is echt kansloos. Maar zegt de regering er bestaat een regeling dat je je eigen huis niet hoeft op te eten! Hoezo na een paar jaar WW kom je in de bijstand en dan mag je voor een hongerloontje (70 procent van het minimumloon) een droge boterham kopen. En wachten tot je 67e jaar dat je op pensioen kan gaan.Oh ja de laatste jaren natuurlijk geen pensioenopbouw gehad?. Deze groep mensen die vaak meer als 40 jaar hebben gewerkt,kunnen zich voegen bij de 2,5 miljoen Nederlanders die onder de armoede grens leven en dan afhankelijk zijn van de voedselbanken. Kabinet wordt eens wakker en leun niet steeds achterover! Denk ook eens aan deze vergeten groep Nederlanders! En dan wil Hans de Boer werkgevers voorzitter ook nog eens 100.000 Syriërs aan een baan helpen? Wat een Feest!

Eigenlijk zijn we allemaal gelijk....!
- Polen pikken onze banen!
- Roemenen pikken onze auto's!
- Grieken pikken ons geld!
- Bulgaren pikken onze uitkeringen en .....!
- Afrikanen plunderen onze schatkist......!
Wij Nederlanders pikken alles!

Maerten & Oopjen
Dat is nou echt leuk nieuws voor alle gevorderde vijftigers die hun baan kwijt zijn of raken. Voor mannen en vrouwen die veertig jaar lang nooit iets hebben gemerkt van door de welvaart gekietelde sociale voorzieningen, omdat ze aan het werk waren. Voor stervelingen die pas twee jaar later hun zelf betaalde pensioen krijgen, omdat het geld op is. Voor de bijna zestigers, die nergens meer aan de bak komen, geen recht meer hebben op de kantonrechters- formules, alleen nog op uitgeklede en ingekorte WW, voordat ze de bijstand in gaan. Voor oudere werklozen, die hun huis moeten opeten om te kunnen overleven.....! Voor al die landgenoten is er dus het blije nieuws dat de overheid 80 miljoen euro bijdraagt aan de koop van twee Rembrandts. Opdat zij, kansloze werkzoekenden, dankzij die twee (mede door hen betaalde) schilderijen kunnen 'voelen' hoe t'is om in een welvaartsstaat te leven. Die belegen bofkonten straks gelukzalig starend naar de portretten van Maerten & Oopjen.....! Is het toch ook een beetje hun gouden eeuw!

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

Camping ZomersBuiten haakt aan bij landelijke start kampeerseizoen op zaterdag 6 april
KPN Glasvezel via Glasvezel Pekela
Vita Salis Fysiotherapie neemt afscheid van Inge Lenting
30 maart: Finales Klaverblad Jeudtoernooi bij LTC Oude Pekela
Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

u4qtbgimlmjuas9tpc7ug3rgd7