De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 38)

Geplaatst: vrijdag 18 september 2015 om 22:15 | Views: 4458

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Gebed zonder einde
De vluchtelingen worden in de meeste Europese lidstaten opgevangen, en zelfs tot Australië aan toe.Vreemd dat het rijke Midden Oosten dus de moslimlanden er niets aan doen. Saoedi- Arabië, Qatar,Oman, Koeweit dit zijn toch rijke oliestaten en doen helemaal niets. Binnenkort zal de EU wel weer bijeenkomen, om de volgende verdeling te bespreken. En er zitten ook nog gelukzoekers en economische vluchtelingen tussen. Want hoe je het ook went of keert, de vluchtelingen stroom blijft een gebed zonder einde!

Immorele rooftocht
Net zijn de pensioenfondsen er weer bovenop, of men zorgt er wel weer voor dat het slechter gaat. Sinds er aan alle kanten is geprobeerd om politieke macht te krijgen over de vette spaarpot raken de pensioen-fondsen en gepensioneerden steeds verder achterop. Niet door de crises maar simpelweg door slimme rekenmethodes die geld opleveren, alleen niet ten gunste van de pensioendeelnemers. Deze rooftocht op ons pensioen is immoreel en ondanks de afkeuring gaat het slimme spel net zo lang door tot de pensioenen weer gekort moeten worden. Enerzijds wenst men wel absolute zekerheid t.a.v de dekkingsgraad, die onmogelijk hoog is gezet. Anderzijds wordt er dermate aan gesleuteld dat de reeds gepensioneerden een onzekere toekomst hebben. Dankzij DNB behoort indexatie al tot het verleden en blijkt het voorheen waardevaste pensioen in verkeerde handen terecht te zijn gekomen. Lak aan de mensen die decennia premies hebben betaald. Als het om uitkeringen gaat, wordt alles uit de kast gehaald om die te kunnen verlagen!

Belabberd
Onze financiële staat is zo belabberd......... , dat de pinautomaat bij het flappen tappen spontaan op het 'Grieks' overschakelde!!

Zwart
De VN, PVDA, Bijenkorf en het Sinterklaas journaal kunnen op hun rare kop gaan staan: op 5 december is 99 procent van de Zwarte Pieten in Nederland thuis gewoon zwart. En dat blijft ook zo. Een zichzelf respecterend volk laat zich niet van de wijs brengen door racisme-waan!

Douceurtje
De regering belooft ons weer een douceurtje. Het gaat immers economisch weer iets beter, lage rentes,olieprijs en euro. Iedereen gat erop vooruit, behalve de ouderen en sociaal zwakkeren. Het waren ook 7 magere (crises) jaren, die we hopelijk gehad hebben. Dus een douceurtje is wel op zijn plaats. Alleen merken wij Nederlanders er zo weinig van in onze portemonnee. We krijgen straks weer diverse verhogingen,zorgpremies,accijnzen en frisdrank, huurverhogingen. Het komt er eigenlijk op neer dat we blij worden gemaakt met een 'dode mus'!.

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

gphg7ouahkrrmn2n22ljp1ib43