>" />

Met Beppie altijd op de hoogte van bekendmakingen in jouw buurt

Geplaatst: maandag 13 juli 2015 om 12:20 | Views: 3694

PEKELA - Vanaf nu kan iedereen in Nederland op een simpele manier besluiten van de overheid volgen met Beppie. In plaats van de gemeentepagina doorspitten, laat Beppie je precies weten wat voor plannen er in jouw buurt zijn. Zie haar als een buurvrouw die goed op de hoogte is en leunend tegen de deurpost houdt van "beppen" over alles in de straat.

Is er een elektriciteitspaal voor je deur gepland? Of gaat je buurman verbouwen? Meld je gratis aan via Beppieweb.nl en je krijgt wekelijks een bericht (pdf) voor jouw postcodegebied, of dagelijks een seintje via de Beppie app. Een ideale service w1aarbij er voor het eerst landelijk gezocht kan worden in 74 soorten bekendmakingen, zoals vergunningen en besluiten, van Nederlandse overheden.

Diverse Nederlandse overheden maken besluiten openbaar, van omgevingsvergunning tot bestemmingsplan en van sloopmelding tot terrasvergunning. Omdat gemeenten alleen verplicht zijn om deze digitaal te publiceren (en niet meer in de lokale krant zoals vroeger), zijn ze niet voor iedereen even makkelijk te vinden. Dit was reden om een burgerinitiatief te starten om deze open data op een slimme manier aan elkaar te koppelen. Met als belangrijkste doel: besluiten makkelijk beschikbaar maken voor iedereen. In een team van vier werkten Bart Hoogveld (ICT), Rob Dobbelsteijn Bisschops (jurist), Peter van der Linden (ecoloog) en Maarten Bosman (planoloog) aan de ontwikkeling van Beppie. En nu kun je dus via beppieweb.nl een gratis account aanmaken. Je kunt een specifieke postcode of een specifiek adres instellen en krijgt via de Beppie wekker een melding als daar een bekendmaking is. Of je kunt dit doen via de Beppie app (beschikbaar voor Apple en Android). Ook handig: De bekendmakingen zi jn in verschillende talen beschikbaar op Beppieweb.nl en Beppie zit op social media, je kunt dan makkelijk buren of familie inseinen over wat er speelt in de buurt.

Handig voor iedereen: inwoners en ondernemers
De nieuwe, gratis service voorziet in een slimme zoekmachine om open data te kunnen aanbieden voor iedereen. "Wij hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid dat alle informatie over publieke bekendmakingen van de overheid vrij mag worden overgenomen of gelinkt naar andere websites en media. Onze dienst is handig voor iedereen . Voor inwoners die in een gemeente de ontwikkelingen kunnen volgen en voor bijvoorbeeld horeca-exploitanten, ondernemers, projectontwikkelaars en mensen die werken in de natuur en milieuomgeving," zegt Maarten Bosman. "Want ook alle besluiten die onder de Flora- en Faunawet vallen zijn in Beppie opgenomen. Gebruikers kunnen de informatie verspreiden, bijvoorbeeld via sociale media. Zo zorgt Beppie er dus ook voor dat mensen betrokken kunnen zijn bij hun omgeving en actief deelnemen aan de samenleving."

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

h6mqulvi236eucoc9ql0u8dk67