De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 28)

Geplaatst: zaterdag 11 juli 2015 om 10:40 | Views: 4877

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Nederlands elftal
Groot Graaier Guus krijgt voor zijn geweldige inspanning voor Oranje, ook nog eens miljoenen zakgeld mee, om zijn doorlopend contract af te kopen. Tevens heeft Blind om een forse salaris verhoging gevraagd nu hij de nieuwe bondscoach wordt! Hij wil graag Marco van Basten als assistent. Maar deze heeft nog een contract bij AZ tot 2016. Ogenschijnlijk wordt deze ook wel afgekocht door de KNVB. Dit krijg je ervan als je zo eigenwijs opstelt als Bert van Oostveen, om geen keuze te maken voor Ronald Koeman. Het is tevens nog onzeker of Danny Blind de EK plaatsing wel voor elkaar krijgt?

EU
Kunnen zich niet meer probleem landen zich aandienen bij de EU Turkije of Hongarije misschien, dan blijft het tenminste spannend. Op een paar miljard wordt toch niet gekeken, en is 'Macht' de belangrijkste drijfveer! Wat voor voorspoed heeft de EU ons nu decennia lang daadwerkelijk gebracht? We weten het niet, niemand die het nog weet zelfs de politici niet meer! Na de 18 miljard van Griekenland kunnen we ook fluiten, dit is 1000 euro per Nederlander!

Banken
De crisis in 2007 is begonnen bij de banken. De staat heeft ABN Amro en ING toen overgenomen anders waren ze failliet geweest. Ex ABN topman Rijkman Groenink die in 2007 ruim 40 miljoen euro meekreeg, erkent alsnog dat de vertrekregelingen tijdens de crises veel te hoog waren. Maar hij betaalt geen cent terug! En met ex minister Zalm hoeven we ook geen medelijden, die krijgt ook ca 4x het salaris van een Minister President! Over graaiers gesproken!

Meer ontslagzaken
Het aantal ontslagzaken in ons land zal na de invoering  van de Wet Werk en Zekerheid toenemen, vooral in de laatste drie maanden van dit jaar. Werkgevers zullen eerst een afwachtende houding aannemen als het gaat om het beëindigen van contracten, zo verwacht juridisch dienstverlener ARAG. Het aantal werkgevers dat de afgelopen maanden om advies heeft gevraagd is vlak voor de invoering van de WWZ flink gestegen. In mei nam het aantal advieszaken toe met bijna 20% en deze maand is er sprake van een stijging van 30%. In het eerste kwartaal van dit jaar zag ARAG nog een groot aantal ontslagzaken. Veel werkgevers hebben schoon schip gemaakt, omdat ze meer vertrouwen hadden in de bestaande regelgeving dan in de nieuwe aangescherpte ontslagregels na 1 juli.

Huiswerk
Staatssecretaris Wiebes mag zijn huiswerk over de BTW verhoging en belasting hervormingen opnieuw maken. Hij had er meer als een half jaar over gedaan om het rapport te schrijven, maar het mag de prullenbak weer in! Oorzaak gedoogpartner D66 was er niet mee eens. Pechtold zei dat het te weinig te maken had met werkgelegenheid! Aan de zijlijn stonden reeds SP, PVV en CDA deze partijen waren het met de achter-kamer politiek sowieso oneens. We zijn nieuwsgierig waar Wiebes nu weer mee komt, het leek hem zo leuk alles naar 21%! En de Nederlandse burger maar verder uitkleden. Leuker kunnen we het niet maken!

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

v091necb13s7sqkn93bp3mmd13