SamenLoop voor Hoop in Boekhovenpark Nieuwe Pekela in 2016

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst door Hans van Eck, coördinator/oprichter van de Nardusbloem te Musselkanaal, Josje Hamel van het Hamelhuys te Groningen en Eilko Kuilman namens bestuur SamenLoop voor Hoop Pekela

Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015 om 09:30 | Views: 11226

Auteur: Abel van der Veen

PEKELA - Donderdagavond werd in het verenigingsgebouw van WSS een kennismakingsbijeenkomst en Kickoff gehouden van het project SamenLoop voor Hoop Pekela 2016. Op 17 en 18 juni 2016 gaat deze loop ten bate van het KWF plaats vinden in het burgemeester Boekhovenpark in Nieuwe Pekela. De contracten werden getekend door de diverse instanties en de organisatoren.

Na de opening van de bijeenkomst door Eilko Kuilman legde Grietje Oosting van het KWF wat een SamenLoop voor Hoop is en wat er bij de organisatie daarvan allemaal komt kijken.

Wat is SamenLoop voor Hoop?
Vier het leven, herdenk en sta op tegen kanker
Op verschillende plaatsen in Nederland organiseren vrijwilligers een SamenLoop voor Hoop. 24 uur lang maken teams op een parcours gezamenlijk een lange wandeling. Deze estafette staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Daarmee halen ze geld op voor KWF Kankerbestrijding en inloophuis Hamelhuys te Groningen.
Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens.
De eregasten bij SamenLoop voor Hoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij zijn het hele weekend het middelpunt.

Feest van hoop
De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement vieren we een ‘feest van hoop’. We vieren dat veel mensen kanker al overleven en dat we iets tegen deze ziekte kunnen doen. Tegelijkertijd steunen we (ex-)kankerpatiënten en herdenken we overledenen. We geven voorlichting over kanker en zamelen geld in voor kankeronderzoek. Samen maken we een verschil.

Wat zijn de hoogtepunten?
De Openingsceremonie met survivors: onder warme aanmoediging lopen alle survivors samen de eerste ronde van het evenement.
De indrukwekkende Kaarsenceremonie: als het donker is, worden alle kaarsen aangestoken. Een prachtig moment van herdenking.
De feestelijke Slotceremonie: het zit erop! Na een bijzondere 24 uur loopt iedereen samen deze laatste ronde.

Inloophuizen
De Nardusbloem en Hamelhuys zijn inloophuizen in Musselkanaal en Groningen waar (ex)kankerpatiënten terecht kunnen om hun verhaal kwijt te kunnen. Deze twee inloophuizen zullen de organisatie van SamenLoop voor Hoop in Pekela helpen.

Burgemeester Boekhovenpark
De SamenLoop voor Hoop zal in 2016 plaatsvinden op het burgemeester Boekhovenpark in Nieuwe Pekela en niet op het in eerste instantie genoemde WSS terrein. Het sportpark in Nieuwe Pekela heeft de voorkeur omdat het centraal ligt, ruim opgezet en goed te bereiken is, voldoende parkeergelegenheid biedt en in een mooie natuurrijke omgeving ligt.

Burgemeester Meindert Schollema
Ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop in Pekela, burgemeester Schollema, nam aan het einde van de bijeenkomt het woord. Hij benoemde zijn eigen situatie, waarin Trieneke en hij in hun eigen leven geconfronteerd werden met kanker. Ook refereerde hij aan de documentaire van de EO waarin Pekela wederom negatief op de kaart werd gezet. Hij merkte op dat juist een evenemtent als SamenLoop voor Hoop aangeeft dat er een grote gemeenschapszin in Pekela is. Zo stralen we iets positiefs uit met elkaar.

Doe ook mee!

Er zijn verschillende manieren om de gezelligheid en saamhorigheid van SamenLoop voor Hoop te ervaren en te steunen:
Vorm een team en loop mee.
Wandel in de openingsronde mee als survivor.
Sponsor een SamenLoop door geld, producten of diensten beschikbaar te stellen.

Word vrijwilliger
Het duurt nog een jaar voordat de SamenLoop voor Hoop in Pekela gehouden wordt. Desondanks is de organisatie nu al druk bezig en er zijn veel vrijwilligers nodig om het evenement te doen slagen. Iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje bij wil dragen kan zich aanmelden als vrijwilliger via svhpekela@gmail.com.

Foto's Abel van der Veen

Aan dit artikel is meegewerkt door

Abel van der Veen
Fotograaf en redacteur

abel@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

eathf1qghaigj776d0a9jl0ed2