De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 27)

Geplaatst: vrijdag 3 juli 2015 om 08:00 | Views: 7110

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Helderziende
Welke helderziende bij TNO zegt dat er de komende jaren minder bevingen zullen gaan plaatsvinden in Groningen? De laatste twee jaar zijn er juist meer bevingen geweest in onze mooie 'Provence'! Of moest dit misschien zo geformuleerd worden door minister Kamp? Tenslotte is TNO ook een commercieel bedrijf!

Mantelzorg
De mantelzorgboete die AOW'ers moeten gaan betalen als ze met hun kinderen samenwonen, wordt opnieuw vooruitgeschoven, De bedoeling was om deze kostendelersnorm in de Algemene Ouderdomswet AOW oer 1 juli 2016 in te voeren, maar nu is besloten dat deze ingaat op 1 januari 2018, Door de mantelzorgboete krijgen AOW'ers als ze wonen met hun kinderen een wat lager AOW-pensioen. Ze kunnen de kosten van levensonderhoud delen! Tegenstanders zien deze korting echter als een straf op het verlenen van mantelzorg van kinderen aan hun ouders. De mantelzorgboete zou eerder op 1 juli van kracht worden. De regering wil toch graag dat de ouders bij de kinderen worden opgenomen, dan moeten ze geen boete opleggen, want dit werkt fraude alweer in de hand.

Instabiel Europa
Commissaris Juncker heeft een nieuw plan waarin de lidstaten hun soevereiniteit meer moeten inleveren om tot een 'stabiel' Europa te komen. Sinds de invoering van de Euro is Europa nog nooit zo instabiel geweest als tegenwoordig. Miljarden naar Griekenland, de Europese geldpers draait elke maand overuren om staatsobligaties op te kopen om vooral de banken overeind te houden en elk land doet zijn best om zo weinig mogelijk Afrikaanse vluchtelingen op te nemen.... Dus al met al valt het succes van Europa wel mee. Als je 1200 miljard kunt bij drukken om de inflatie op te krikken, dan is ook het weer invoeren van de nationale munten wel op te brengen. Niet meer treuzelen, euro eruit, terug naar toen het nog allemaal goed ging! Vergissen is menselijk, zelfs voor politici!

Nieuwe wet
De nieuwe wet van minister Asscher die 1 juli ingaat over werk en (on)zekerheid heeft grote gevolgen voor de werknemers. Er dreigen massa ontslagen in diverse sectoren van de markt. De werkgevers buiten deze nieuwe wet uit, om er zelf weer beter van te worden. Alle veranderingen zijn geen verbeteringen zullen we maar zeggen! 

Gas terug
Minister Kamp schuift de aardbevings problematiek maar weer voor zich uit. Nu zegt hij weer tot 31 december 2015 bijstellen tot 30 miljard m3. Want dit aantal heeft te maken met de leveringszekerheid van onze aardgas in Nederland. Anders komen we bij een strenge winter in de kou te zitten! Flauwekul, we hebben voor deze calamiteiten reeds gigantische cavernes gebouwd, voor de gasvoorraden voor deze strenge winters. We zitten er bovenop tussen Nieuwe Pekela en Ommelanderwijk,kosten meer als 500 miljoen.! Hij moet de veiligheid in Groningen voorop stellen en niet de leveringszekerheid. Want zekerheden in de energiesector met deze problematiek is een utopie!

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

988j781bgh5t6oj9eoidh2om13