De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 26)

Geplaatst: maandag 29 juni 2015 om 11:00 | Views: 6555

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Achterkamerpolitiek
Transparantie in de politiek in Nederland is er niet meer! Rapport over antisemitisme onder jongeren veroorzaakt een schimmengevecht binnen de coalitie. Minister Ascher wil de uitkomsten nogmaals nader onderzoeken,voor hij de stukken openbaar maakt. In het rapport staat dat Islamitische jongeren in Nederland veel negatiever over Joden zijn dan Moslima's. Dan is er nog de belasting hervorming, dat ook door de VVD en PVDA in de achterkamertjes is bedacht. En waar de partijen van te voren al niet wisten wat het exact inhield! Btw gaat allemaal naar 21 procent,behalve onze eerste levensbehoeften bij de bakker en kruidenier blijft 6 procent. Zo zijn er tal van akkoorden o.a die van het 'Energie' in de achterkamertjes bedacht. En minister Kamp mag erop toezien dat Nederland vervuilt wordt door windmolens. En de belasting heffingen op energie straks voor de burgers torenhoog en dus onbetaalbaar gaat worden!

Gekkenhuis
Asielzoekersstroom niet meer in de hand te houden, treinen die aangeschaft worden en niet werken, hogesnelheidslijnen die uitgerangeerd zijn, uitkeringen die de pan uit rijzen, rekeningen uit Brussel die niet kloppen, regels uit Brussel die niet uitvoerbaar zijn, ouderen die verwaarloosd worden. De EU en ECB die maar met miljarden blijven smijten naar Griekenland. Zomaar een greep uit onze werkelijke problemen. En waar maakt de Nederlandse regering zich druk om: een seksloos Nederland en cursussen voor helderzienden. Het is hier 1 groot gekkenhuis aan het worden, en in Den Haag zit het hoofdkantoor. We denken weleens, was ik maar een Griek. Lekker vroeg stoppen met werken en een regering die werkelijk alles op alles voor je zet om dat zo te houden!

Pensioen
De pensioen leeftijd is weer verhoogd m.i.v 2015.De regering denkt nog steeds dat de gemiddelde leeftijd van de Nederlandse omhoog gaat? Maar de werkelijke redenen is dat ze voor pakweg 50 jaar terug nog niet wisten dat er zoveel babyboomers bij kwamen. Want regeren is immers vooruitzien! Iedere Nederlander die na 30 april 1954 is geboren krijgt z'n pensioen bij zijn 67 jarige leeftijd! Tsja en na 2021 kan de AOW leeftijd nog verder stijgen. Enne er zit nog maar 1200 miljard in de pensioenkas!

Rare BTW verschillen
Dat Nederland een van de duurste landen van Europa is wat belastingen aangaat wisten we al langer. Maar dat er ook zo'n rare BTW verschillen waren wisten we nog niet! Boeken 6 %: e-boeken 21%: Papieren krant 6%: digitale krant 21%:Konijnenvoer 6%: hamstervoer 21%:Parkietenvoer (minimaal 95% granen) 6%: parkietenvoer (minder dan 95 % granen) 21 %: Voer voor fazanten die op de boerderij blijven 6%: voer voor fazanten die later worden vrijgelaten 21%: Spiering voor in de frituur 6%: spiering als aasvis 21%: Gedroogde bloemen 6%: geverfde bloemen 21%: Bloemboeketten 6%: bloemstukken 21%: Door homeopaten verstrekte preparaten die niet als geneesmiddelen zijn erkend 6%: preparaten die door homeopaten zelf worden gemaakt 21%: Glijmiddel plus condoom 6%: glijmiddel 21%. Maar wees gerust alles gaat binnenkort naar 21%,want we moeten wel nr.1 blijven in Europa!

Compleet gesteurd
Mooi begripvol begrip: detentie- ongeschiktheid. Dirk, maakte het leven van de familie Mol tot een hel, maar daar kon hij niks aan doen. Hij zou dement zijn, die oude baas, en dan kom je vanzelf tot dwangmatig gedrag. een miljardair afpersen of zo. Er leven ook demente bejaarden in dit land, die niet medemensen berekenend bestoken met dreigbrieven, maar zij zijn uitzonderingen. Dirk kon er niet mee stoppen, zegt een neuroloog. Hij doet 't echt niet nog een keer zeggen deskundigen. Hij kon er niet mee stoppen en hij doet het nooit weer.....! Vindt u dat een gekke combinatie? Doe niet zo gestoord! Een ander oudje, neuroloog Jansen Steur, die patiënten dodelijke ziekten aanwreef en tot zelfmoord dreef, gaat ook niet de gevangenis in. Zit iets niet goed in z'n hoofd. Kan hij niks aan doen. En z'n slachtoffers? Zeur niet! Zij weten toch: als oude mannetjes de bak in moeten, hebben ze altijd wel wat. Oplichters, dictators.... Zodra de rechter moet spreken, lijden ze allemaal aan dezelfde ziekte: detentie-ongeschiktheid.

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo
Seizoensafsluiting Damacota met SV Heerenveen én nog veel meer!
Weerbaarheid- en zelfverdedigingslessen voor dames bij Zempo
Gratis verhalencafé met Herman Sandman en Bert Hadders in Siep&Co
Overlast van crossmotoren bij het Heeresmeer
Defecte straatlantaarns blijven probleem in Pekela
Wie zal de provinciale voorleeskampioen van Groningen worden?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

0vkq3ve3qpqfuid84e5jriebg6