2 juli: SamenLoop voor Hoop Pekela houdt officiële Kick Off

Geplaatst: zondag 28 juni 2015 om 23:30 | Views: 14295

Auteur: Jan Veen

PEKELA - Op 17 en 18 juni 2016 zal de SamenLoop voor Hoop Pekela zijn eerste editie beleven. De planning is om het evenement in het Burgemeester Boekhovenpark in NIeuwe Pekela te laten plaatsvinden. Op 2 juli 2015 zal dit plan uitgebreid worden voorgesteld in de kantine van kv. WSS aan de Snaterlaan 44 in Oude Pekela. Organisatie en KWF Kankerbestrijding zullen een schets geven van de SamenLoop voor Hoop in het algemeen en die in Pekela in het bijzonder. De Kick Off zal ook de gelegenheid zijn om nader kennis te maken met de plaatselijke organisatie. Alle belangstellenden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom!

Begin januari 2015 begon een kleine groep met het vormgeven van het idee van Ester van Oorschot-de Raaf. Zij had deelgenomen aan verschillende SamenLopen voor Hoop her en der in het Noorden van Nederland. Nu wilde ze er een organiseren in haar eigen gemeente, de gemeente Pekela. Het concept SamenLoop voor Hoop is door KWF Kankerbestrijding ontdekt in de Verenigde Staten en naar Nederland gehaald. De groep in Pekela werd dan ook begeleidt door een coördinator namens dit goede doel. Uiteindelijk zal KWF Kankerbestrijding er ook voor zorgen dat de opbrengst van een SamenLoop ook werkelijk naar onderzoek naar de ziekte kanker gaat. Daarnaast heeft een lokale organisatie de mogelijkheid om ook nog eigen subdoelen vast te stellen, maar daarover later meer.

In de loop van de afgelopen maanden heeft de kleine groep bestuursleden rond Ester van Oorschot-de Raaf een aantal extra mensen gezocht om de klus te klaren. Ook heeft deze groep zelf een SamenLoop meegemaakt, in het bijzonder de SamenLoop voor Hoop in Annen. Daardoor is het idee van Ester van Oorschot-de Raaf een plan geworden. Op 17 en 18 juni 2016 zal de SamenLoop voor Hoop Pekela zijn eerste editie beleven. De planning is om het evenement in het Burgemeester Boekhovenpark in Nieuwe Pekela te laten plaatsvinden.

Op 2 juli 2015 zal dit plan uitgebreid worden voorgesteld in de kantine van kv. WSS aan de Snaterlaan 44 in Oude Pekela. Organisatie en KWF Kankerbestrijding zullen een schets geven van de SamenLoop voor Hoop in het algemeen en die in Pekela in het bijzonder. De Kick Off zal ook de gelegenheid zijn om nader kennis te maken met de plaatselijke organisatie. Ook stellen twee subdoelen zich voor. Deze subdoelen zijn door de organisatie in Pekela uitgekozen, en ze zullen zich ook inzetten in de organisatie van de SamenLoop in Pekela. Het gaat daarbij om de Nardusbloem en het Hamelhuis. Deze inloophuizen in respectievelijk Musselkanaal en de stad Groningen zetten zich in voor kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en hun naasten in alles wat met de ziekte kanker te maken heeft, in de breedste zin. Ook ambassadeur van het evenement Meindert Schollema zal zijn opwachting maken.

Vanaf 19.30 uur staat de deur open, voor iedereen die denkt iets voor de organisatie te kunnen betekenen. Daarbij kan het gaan om mensen die met een team wandelaars uit willen komen op het evenement. Ook mogelijke sponsoren zijn van harte welkom. Niet alleen financiële bijdragen zijn van harte welkom, maar ook hulp in de vorm van goederen of diensten worden van harte verwelkomd. Ook zijn mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten van harte welkom.

Ter indicatie waren er in de SamenLoop voor Hoop in Annen ruim 1100 lopers in 63 teams actief. Het evenement duurt 24 uur onafgebroken, met voor en na het evenement enige optredens, met een opening en een sluiting, plus een speciale lichtceremonie als de avond valt. Het geeft een indicatie van de unieke grootte van het evenement. De opbrengst van de SamenLoop in Annen was bijna 78.000 euro.

De organisatie in Pekela stelt zichzelf tot doel een zo groot mogelijke opbrengst te halen. Daarvoor is een hoop nodig, en eenieder die denkt daaraan te kunnen bijdragen, is donderdagavond van harte welkom. Het officiële programma begint om 20.00 uur.

Eerder verschenen:

Pekela zoekt leden voor een Adviesraad Sociaal Domein
Badmintonvereniging Oude Pekela organiseert Zomertoernooi
VAN HARTE: Elsinus Kok 'Kokkie' is 60 jaar geworden
VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geïnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

cj88um93g3anlero3m6hkcu597