De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 25)

Geplaatst: maandag 22 juni 2015 om 11:40 | Views: 6074

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Onschuldig
Iedere keer als er in Nederland door een misdrijf een onschuldig meisje of jongen om het leven komt, hebben de instanties gefaald. Zo nu ook weer in Hoogeveen. Als dit nou jeugdzorg, maatschappelijk werk en/of politie is, het lijkt er vaak op dat ze naast elkaar heen werken. Het is een zorgelijke toestand om dit elke keer weer te moeten constateren. Ook de kinderrechters spelen hierbij een belangrijke rol, i.v.m toewijzing etc.

Economie
Volgens de banken komt de economie in Nederland weer op stoom. Mede door de aantrekkende woningmarkt stijgt het naar twee procent dit jaar! Maar de werkloosheid blijft achter. En nu wil het kabinet de btw in de bouw per 1 july weer verhogen van 6 naar 21 procent. En niet alleen in de bouw maar de nieuwe wetsvoorstel van Wiebes gaat alles naar 21 procent. Exclusief onze eerste levensbehoeften bij de kruidenier. Dit gaat natuurlijk weer averechts werken op de uitgaven van de burgers. Minister Dijsselbloem maakt inmiddels alweer geld over naar Brussel. Want we moeten natuurlijk wel de braafste jongetje van de klas blijven!

Leeftijdddiscriminatie
Seniorendagen moeten op de helling volgens het CPB. Dit heilige huisje maakt oudere werknemers namelijk te duur en onaantrekkelijk voor bedrijven. Seniorendagen is een vorm van leeftijddiscriminatie volgens het CPB. Meer dan 31 procent van de werklozen is boven de 55 jaar. Als je als oudere solliciteert naar een baan wordt er gelijk door de werkgever bekeken hou oud dat je bent, vaak wordt je dan afgewezen, dat is pas leeftijddiscriminatie! De regering wil graag dat de oudere doorwerkt tot zijn 67e! Maar dan moet er voor deze doelgroep ook werk zijn!

UWV vergoed opleiding tot helderziende
Als je werkzoekend bent, kun je bij het UWV laten omscholen tot helderziende. De opleiding tot bijvoorbeeld spiritueel belconsulent of hypnotiseur worden al jarenlang door de uitkeringsinstanties vergoed! Volgens het onderzoek hebben sinds 2008 tientallen werkloze 50-plussers gebruik gemaakt van deze cursussen. Het gaat om bijna 1000 euro per persoon, dit zijn de kosten per cursus. Stichting Paradidakt leert werklozen hoe ze zogeheten tarokkaarten en engelenkaarten kunnen leggen. Ook gaan cursisten naar de Ardennen voor reïncarnatie cursussen met de opleidingen. Ook Paradidakt ziet geen reden om te stoppen. Wij kunnen werklozen, die op de reguliere arbeidsmarkt niet zo veel kans meer hebben, een zinvolle invulling geven aan hun bestaan, aldus een woordvoerster.

Ik heb nog nooit gelezen in de krant dat ze vragen:

Hoofd helderziende met ervaring
Sales marketeer Helderziende
Glazen Bol medewerker(sters)

Laat de UWV maar zorgen dat er werk is voor deze doelgroep 50 plussers, en dit als kerntaak uitdragen!

Eerlijk
De economie herstelt zegt het kabinet. Maar niet voor ouderen, want senioren zijn te duur. Niet voor ouders met kinderen, want de kindertoeslag vervalt. Niet voor jongeren, want die krijgen geen kans op de arbeidsmarkt door snellere verhoging van de pensioenleeftijd. Misschien moet het kabinet eerst de eerlijke berichtgeving herstellen voordat economisch herstel mogelijk is.

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

enr07qlvgj7u9bel1r1jmo56b2