Chris Lap met bijna 20 kilo vis winnaar Patat en Schnitzel wedstrijd

Geplaatst: zondag 21 juni 2015 om 13:05 | Views: 11630

Auteur: Frans Nuninga

OUDE PEKELA - Hsv de Beurs heeft op zaterdag 20 juni een viswedstrijd georganiseerd aan het Pekelderhoofddiep in Oude Pekela. Om vijf uur 's morgens werden er vier parcoursen uitgezet. Er hadden zich voor deze viswedstrijd ruim 50 mensen aangemeld. De inschrijving en stek loting vond tussen 6.30 en 7.00 uur plaats in café d'Oal Stee.

Mooi op tijd melden zich de deelnemers voor de loting en een snel kopje koffie. Ondanks het feit dat het een gezelligheid wedstrijd is zijn de vissers toch op en top voorbereid. Het gaat vandaag ook weer om mooie prijzen. De hoofdprijs voor vandaag is een ½ varken (diepvries klaar) die dit jaar is aangeboden door Slagerij Huizing.

Na een kort welkomstwoord door de voorzitter kunnen de vissers vertrekken nar het viswater. Alle vakken zijn uitgezet aan de Feiko Clockstraat Vak A ter hoogte van café d'Oal Stee, Vak B ter hoogte van Gerringa, vak C ter hoogte van de Graankorrel en vak D ter hoogte van Bronsveen.

Aangekomen bij het viswater was er nog genoeg tijd om alle spullen klaar te maken. De wedstrijd start uiteindelijk om half negen en er wordt gevist tot 1 uur. Het weer was vandaag niet erg zomers, een koud windje maar gelukkig wel droog. Er werd fanatiek gevist en hoewel de vangsten gemiddeld genomen toch wat tegenvielen wisten bijna alle deelnemers wel een visje te vangen. Gezamenlijk werd er ongeveer 60 kilo vis gevangen.

De wedstrijddag zorgde voor een gezellige drukte langs het kanaal en er waren dan ook heel wat toeschouwers die even een kijkje kwamen nemen bij dit visspektakel. Hier en daar leek het soms wel een vergadering langs de waterkant. Na afloop van de wedstrijd was er voor elke deelnemer een bord patat en een grote schnitzel, deze werden aangeboden door café d'Oal Stee. De wedstrijd werd mede mogelijk gemaakt door de overige sponsoren: Slagerij Huizing, Grondwerk Noord en Trio Penotti.

In de loop van de middag kon de voorzitter van de vereniging, Frans Nuninga, de prijzen uitreiken. Hij maakte bekend dat dhr. Chris Lap vandaag iedereen ruimschoots de baas is gebleven en algemeen kampioen was geworden. Hij wist in vak A uiteindelijk bijna 19.883 gram vis te vangen en liet daarmee alles en iedereen ver achter zich. Plaats 1 in vak B was voor G. de Vries in vak C voor W. Meulman en in vak D A. ter Braak met vangsten van respectievelijk 2.816 gram, 3.853 gram en 2.989 gram.

Alle deelnemers zijn naar huis gegaan met een vleesprijs. Alle vleesprijzen waren zoals gebruikelijk prima verzorgd door slagerij Huizing. De algemeen kampioen van de dag, dhr. C. Lap, kreeg 2 grote boxen met vlees mee naar huis. Het is te hopen dat hij nog wat ruimte in zijn diepvries heeft. Voor alle andere deelnemers tot en met plaats 3 in ieder vak waren er goed gevulde vleespakketten, vanaf plaats 4 waren er voor iedereen mooie BBQ pakketten.

Het bestuur van HSV de Beurs kijkt met trots terug op een geslaagde visdag en wil de deelnemers bedanken voor de fijne manier waarop zij rekening hebben gehouden met de aanwonenden aan het parcours.

HSV de Beurs

Foto's Frans Nuninga

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

lmrmeeu64bne0hvkcvd35dn3h3