De 'Top 5' ergernissen van Lucas Meijer (week 24)

Geplaatst: maandag 15 juni 2015 om 16:20 | Views: 16295

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Elke week verzamelt Lucas die zaken die hem in de media opgevallen zijn en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden. Onze eigen Jan Mulder uit Nieuwe Pekela aan het woord.

Buik vol
PVDA, wees blij met uw negen virtuele zetels. Ga niet jammeren maar juichen. Dit zeteltal zal het hoogterecord blijken te zijn na de jaren '15. Alle ex- leden hebben de buik vol van nivelleren, ongebreideld binnenhalen van economische vluchtelingen, nog meer generale pardons, en het steeds maar weer extra belasten van gewone mensen en gepensioneerden. Koers houden mannen, dan komt u vanzelf op de plek waar u hoort!

Hard rijden
Kreeg ik deze week een boete voor te hard rijden. Het was op een autoweg buiten de bebouwde kom in Duitsland. Reed ik 7 kilometer te hard. Ik schrok wel hevig van de hoogte van het bedrag, het was 10 euro! In Nederland had ik 5x zoveel moeten betalen. Leve de EU, kan Frans Timmermans aan deze geldklopperij in Nederland hier misschien iets aan veranderen? 

Moskee
Er komen steeds meer moskeeën hier in Nederland. En vaak worden deze gesponsord door sjeiks uit het Midden Oosten! Ook Islamitische gelovigen gaan naar deze moskeeën. Het is vaak onbekend of hier ook (haat) predikers tussen zitten. De AIVD moet hier streng tegen optreden. Maar of dit ook gebeurt, we hebben hier nogal twijfels over? De IS kan zich zodanig gemakkelijk verspreiden over de gehele wereld!

Asielzoekers
Asielzoekers hebben de overheid vorig jaar meer dan 800 miljoen euro gekost. Staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) zette de kosten voor onder meer opvang, procedures en onderwijs van en voor asielzoekers op verzoek van de PVV op een rijtje. In totaal; ging er 867,8 miljoen naartoe. Het afgelopen jaar was er een enorme stijging van het aantal asielzoekers, vooral door mensensmokkel uit Eritrea en de oorlog in Syrië. En nu wil de EU Nederland nog meer belasten met meer asielzoekers. De grote landen als Frankrijk en Duitsland hebben dit voorstel afgewezen. Hun argument is ze hebben al genoeg opgevangen, en er komt onder de burgers steeds meer verzet! En de mensensmokkelaars maar lachen, want die hebben hun geld allang binnen!

Grotegeldkolder
Wat is de overeenkomst tussen een zorgmanager en Ajaxied Boilesen? Ze zijn beide ernstig van t 'padje. Wie voorheen in de zorg ging werken, had een hart. Hij of zij kreeg een salaris, maar vond het welzijn van zieken en bejaarden minstens zo belangrijk als de hoogte van dat bedrag. Nu zijn managers er de baas. Lieden, die elkaar een loonsverhoging gunnen als ze 65000 zorgmedewerkers de deur uit hebben gewerkt en aldus zieken laten verrekken. Vier ton op t 'salarisstrookje van de baas.... Bezopen. Vindt die manager zelf ook: veel te laag, dat bedrag. Toen Johan Cruijff voor een miljoen gulden werd verkocht aan Barcelona, heette hij een centenpikker. Cruijff heeft, waar hij ook voetbalde, het in hem geïnvesteerde geld met rente terugverdiend voor de clubs. Boilesen stond dit seizoen lachwekkend te stuntelen en mocht toch tekenen voor een naar boven bijgesteld jaarsalaris van een miljoen euro. Bezopen. Vindt Boilesen zelf ook; Veel te laag, dat bedrag. Is er in de zorg nog een therapie voor deze zieke geesten? We leven in een graaicultuur in Nederland!

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

rtmtskemt4nknoputo0v73b2d6