Opinie: Het Nederlands Elftal, Pensioen! en het charmeoffensief van ABN AMRO

Geplaatst: zaterdag 4 april 2015 om 22:30 | Views: 2308

Auteur: Lucas Meijer

NIEUWE PEKELA - Wekelijks zal Lucas Meijer uit Nieuwe Pekela zijn blik werpen op de actualiteit: politiek, economie, cultuur of sport. Een persoonlijk inzicht van een Nieuwe Pekelder over het Nederlands Elftal, over de pensioengerechtigde leeftijd en het dubieuze charme offensief van de ABN AMRO.

Nederlands elftal

Het is maar goed dat de UEFA extra landen laat meespelen op het EK in Frankrijk 2016. Normaliter was Oranje al uitgeschakeld na 2 nederlagen en 1 gelijkspel. De nummer 3 maakt nog steeds kans op deelname aan dit toernooi. Maar dan moet het voetbal wel snel beter worden als nu. De erfenis van Louis van Gaal 3e op het WK voor pakweg 9 maanden terug was een uitstekende prestatie. Guus Hiddink,de ervaren bondscoach, die door de KNVB is aangesteld, heeft nog geen crediet opgebouwd bij deze voorrondes. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst zullen we maar zeggen. Ons inziens zinspeelt hij ook teveel op ex of nieuwe PSV'ers. Voorbeeld hiervan zijn Wijnaldum,Memphis,Narsingh en Affelay! Een andere coach bijvoorbeeld Ronald Koeman had hier niet voor gekozen. Trouwens Ronald is tactisch ook sterker als Guus. We hebben te weinig creativiteit op het middenveld. Niemand geeft een goede steekpass op maat naar de spitsen. Tevens komt steeds meer aan het licht dat Arjan Robben op dit moment onmisbaar is voor dit Oranje. Het elftal moet met beter voetbal en niet steeds het breiwerk tikkie breed of achteruit het juiste spoor weer weten te vinden. Frankrijk organiseert voor de 3e keer deze EK. Maar de voortekenen liegen er niet om in 1960 en 1984 was Holland er niet bij!

Pensioen!

De regeringspartijen stellen de pensioenleeftijd steeds verder uit. Nu zijn ze, op het 'pluche' gezeten, weer overeengekomen dat het vanaf 2018 weer versneld verlengd moet worden in 2023. De zogenaamde 'babyboomers' worden hiermee gestraft. Nog even en de magische grens van 65 jaar (Drees) wordt 70 jaar! Als argument gebruiken ze, dat er steeds langer geleefd wordt? Dit, terwijl er meer dan 1200 miljard in de pensioenkluizen van de fondsen zit. Juist ook mede door deze 'bb'ers' opgebouwd. Of wil deze regering misschien nou echt uitbetalen vlak voor onze dood?

Charme offensief ABN Amro

De directieleden van ABN Amro hebben deze week bedacht om er een charmeoffensief bij de hoofdkantoren in Nederland er tegen aan te gooien. Aanleiding is natuurlijk de loonsverhogingen 16 procent of meer en de forse bonussen. En verder nog de vele betaalde nevenfuncties van het commissariaat e.d. Dit geeft natuurlijk veel ruis op de lijn. Verder wordt het personeel op de werkvloer ontslagen en delen natuurlijk niet mee in deze absurde loonstijgingen. Deze graaiers hebben niets geleerd van de crisis waarin wij al vanaf 2007 zitten. Het is allemaal begonnen met de bankencrisis. En Gerrit Zalm verdient inmiddels 5x het minister salaris. En daarvoor hoeft hij niet eens de 'koffer' te openen.

Bron: Ingezonden

Aan dit artikel is meegewerkt door

Lucas Meijer
woont in Nieuwe Pekela, is gehuwd en heeft twee kinderen. 

Eerder verschenen:

Camping ZomersBuiten haakt aan bij landelijke start kampeerseizoen op zaterdag 6 april
KPN Glasvezel via Glasvezel Pekela
Vita Salis Fysiotherapie neemt afscheid van Inge Lenting
30 maart: Finales Klaverblad Jeudtoernooi bij LTC Oude Pekela
Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

i2nuue368ccn6j1ol7cejh5nm4