PvdA start campagne in het centrum Nieuwe Pekela

Geplaatst: zaterdag 7 maart 2015 om 23:05 | Views: 10019

NIEUWE PEKELA - De leden van de PvdA zijn vandaag gestart met de campagne voor de Provinciale Statenverkiezing in het centrum van Nieuwe Pekela. Met een opvallende rode kraam trapte bestuursvoorzitter Jan Kamphuis de campagne af met bestuursleden Gea Zijl en Johan de Vries in het bijzijn van raadsleden Henk Busemann en Reiny Kuiper, en huidig statenlid voor de PvdA Ankie Beenen uit Veendam.

Met de welbekende rode rozen, rode ballonnen en flyers hopen de leden de landelijke tendens van de peilingen enigszins te keren. Met enthousiasme vertelt Jan Kamphuis over de campagne dat in het bijzijn van Ankie Beenen is gestart in Nieuwe Pekela. Ankie Beenen, voormalig wethouder in Assen, staat op plaats 9 in de verkiezingslijst van de PvdA, met aanvoerder William Moorlag op de eerste plaats. 

"We werken voor Groningen en boeken resultaat. We werken aan de economie, pakken uitbuiting aan, investeren in duurzame energie en brengen de zorg weer dichter bij huis. Zo bewegen we richting een betere samenleving. Wie nu niets doet heeft een gemakkelijk verhaal, maar staat straks bij zijn kinderen met lege handen. Wij kiezen voor het lastige verhaal van verbetering en vooruitgang. Omdat we banen veilig willen stellen, óók onze kinderen kunnen een betaalbare energievoorziening gunnen én we goede zorg willen. Zorg niet weggestopt in grote instellingen, maar dicht bij huis en geliefden.

Vanuit de Staten zet ik mij in voor al die uitdagingen waar wij in Oost-Groningen voor staan en waarvoor samenwerking noodzakelijk is: krimp, zorg, (jeugd)werkloosheid, leefbaarheid en goed onderwijs voor onze jongeren. Dat zijn zaken waar we samen keihard voor moeten strijden.

Ik ga die strijd graag met u aan! Dat is het verhaal van de Partij van de Arbeid. Dat is mijn verhaal.', aldus Ankie Beenen, Lijst 1, nummer 9.

De speerpunten van de Partij van de Arbeid voor de verkiezingen zijn:

Werken in Groningen

De Noordelijke economie zit in de lift, maar nog te veel mensen zitten zonder werk. Via het Pact voor het Noorden en Ruim baan voor Oost-Groningen zetten we alles op alles om kwetsbare groepen alle kans op eerlijk werk én een fatsoenlijk inkomen te geven. We willen investeren in een goed ondernemersklimaat en innovatie in het MKB versterken. Dat begint bij het best denkbare (vak)onderwijs.

Werken aan Groningen

Groningen is een provincie met een unieke culturele rijkdom. Nationale landschappen, het Waddengebied en de monumenten en musea verdienen onze aandacht. Het is ons natuurlijke, historische en culturele kapitaal waarmee we toerisme een impuls geven. Aandacht voor onze leefomgeving, duurzaamheid en economie gaan hier hand in hand. Daarom staan we voor concentratie van bedrijvigheid, duurzame landbouw en nieuwe vormen van energie.

Werken voor Groningen

Dankzij nauwe samenwerkingen voor het Noorden staat Groningen op de kaart. Een sterke gemeenschappelijke lobby is nodig om geld naar het Noorden te halen voor investeringen in werkgelegenheid en leefbaarheid. Die staan door de ongeremde gaswinning en aardbevingen onder druk. Veiligheid staat voorop. Wij blijven knokken voor snel herstel van schade, preventie en investeringen die bijdragen aan een provincie waar het fijn vertoeven is.

Partij van de Arbeid is lijst 1. Voor meer informatie over PvdA in Groningen kunt u hier vinden.

Foto's René Harms

Aan dit artikel is meegewerkt door

René Harms
Redactie
redactie@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geďnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

cg9tkkrks6b2bn4pvvj7u59sk4