Gebroeders Kugel district kampioen judo Noord-Nederland

Geplaatst: maandag 23 februari 2015 om 11:15 | Views: 11170

PEKELA - Afgelopen zaterdag 21 februari werden de district kampioenschappen tot 12 jaar en tot 15 jaar gehouden in Scheemda. Voor de judoka's tot 15 jaar van jv Zempo en Judo Instituut Noord zat er ook een plaatsing achter voor de Nederlandse kampioenschaappen, waardoor er veel op het spel stond.

In de vroege ochtend werd er gestart met de leeftijdsklasse tot 15 jaar, waar de judoka van jv Zempo en Judo Instituut Noord hun plaatsing moesten verdienen voor de Nederlandse kampioenschappen. Jurrien Kugel uitkomend in de gewichtsklasse tot 42 kg. had geen enkele moeite met zijn tegenstanders en wist al zijn tegenstanders dan ook met spectaculaire worpen te verslaan. Hierdoor mag Jurrien zich district kampioen noemen en plaatste hij zich voor de Nederlandse kampioenschappen over 2 weken in Eindhoven. 

In de gewichtsklasse tot 50 kg. wist Pekelder Silvan Bulthuis zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen door een prima 2e plaats te behalen. De technisch vaardige Silvan heeft laten zien dat hij in zijn eerste jaar tot 15 jaar gelijk meekomt. 

In de gewichtsklasse tot 66 kg. wist Duco Westerdijk zich ook te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen, door een 2e plaats te bemachtigen. Amanda Lich uit Winschoten deed het ook voortreffelijk. De 11 jarige Amanda wist een prima 2e prijs te winnen in de gewichtsklasse tot 36 kg. Ook Amanda plaatste zich hierdoor voor de Nederlandse kampioenschappen. 

Een prima derde prijs werd er gewonnen door Owen Wiehink en Wouter Wieske uit Nieuwe Pekela. Owen uitkomend in de gewichtsklasse tot 46 kg. was in goede vorm en wist zijn tegenstanders met gevarieerd judo te verslaan. Judoka Wouter Wieske uitkomend in de gewichtsklasse tot 60 kg. heeft de laatste halfjaar een enorme progressie gemaakt met dit als verdienstelijk resultaat. Beide judoka's hebben zich hierdoor geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. 

In de middag kwamen de judoka's tot 12 jaar in actie. Hoewel deze jukoka's nog te jong zijn om naar een NK te gaan, werd er hevig gestreden voor de titel district kampioen van Noord Nederland. De jonge en vaardige Ruben Kugel wist al zijn wedstrijden te winnen met als resultaat een 1e plaats. Melvin Struijk uit Winschoten wist een verdienstelijk 2e plaats te winnen. Slecht één wedstrijd werd door Melvin ongelukkig en onnodig verloren. Toch kan Melvin tevreden terug kijken op dit toernooi. Celester Ebinge en Gino Niewzwaag hebben het ook zéér goed gedaan door een 4e plaats te winnen. De jonge en nog onervaren Gino liet duidelijk zien enorme stappen te hebben gezet. 

De coaches Alex Sulava, Jeroen Scholma en Ronnie Meijer waren zeer te spreken over de prestaties van hun judoka's en wensen hun heel veel succes op de Nederlandse kampioenschappen tot 15 jaar in Eindhoven. 

Kijk voor informatie over trainingstijden op www.zempo.eu met vestiging in Oude Pekela en op www.judoinstituutnoord.nl met vestigingen in Oostwold, Winschoten en Pekela

Foto's

Eerder verschenen:

Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud
VAN HARTE: Aletta Bont is 33 geworden
Pekela staat er goed op bij gebruikers van Wmo

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

d90gr40fb70cr9s5j7cnfdlj61