WSS 1 en 2 spelen thuis tegen OKO/Bies uit Opende

Geplaatst: zondag 8 februari 2015 om 19:50 | Views: 2973

Auteur: Andry Hoving

OUDE PEKELA - Zowel het 1e als het 2e moesten vandaag aantreden tegen OKO/Bies uit Opende. Het 2e wil een goede reeks voortzetten en het 1e is op zoek naar de vorm van het begin van de competitie. Lees hieronder de verslagen van beide wedstrijden geschreven door Andry Hoving. De foto's zijn gemaakt door Bert de Boer.

Wss2 - OKO 2

Het begin van de wedstrijd was voor de ervaren ploeg uit Opende. Ze namen in het spel de overhand en wisten redelijk tot scoren te komen waardoor het 2e al snel tegen een achterstand aan keek. Er werd hard gewerkt, maar we kwamen niet dichterbij.

In de 2e helft bleef het 2e strijden voor wat het waard was en vielen er meer goals. De afstand met OKO was echter niet meer te overbruggen en zo speelden zij de wedstrijd uit met een 16 - 20 eindstand.

Wss1 - OKO1

Dan was het nu zaak voor het eerste om de druk op de nummer 1 Dio hoog te houden. Dat betekende sowieso dat we vandaag tegen OKO 1 moesten winnen.

Dat we wilden winnen lieten we meteen zien, maar toch wisten we in het begin niet uit te lopen via een 2 - 2 tussenstand gingen we door naar 4 - 4. Vanaf dit moment begonnen er leuke ballen te vallen en wisten we een gat van 4 doelpunten te slaan. Tot aan de rust hielden we dit vast en we gingen met een 10 - 6 voorsprong richting kleedkamer.

In de 2e helft was de opdracht niet anders ...we moesten scherp blijven en alles geven om de punten te pakken. We wisten door goede aanvallen steeds verder uit te lopen en uiteindelijk werd het verschil te groot voor OKO om nog te overbruggen. De eindstand werd gezet op 21 - 14.

2 belangrijke punten zijn binnen, zeker omdat Dio heeft verzuimd te winnen van Cb. Hiermee ligt de weg naar het kampioenschap weer open en zullen we volgende week uit tegen Dio alles uit de kast moeten halen.