Noordster E pupillen hoofdklasse toernooi daverend succes

Geplaatst: zondag 1 februari 2015 om 13:10 | Views: 6554

Auteur: Ingezonden

OUDE PEKELA - Zaterdagavond heeft de toernooicommissie van de VV Noordster de 1e editie Hoofdklasse Indoor Toernooi E-pupillen gehouden. In deze 1e editie werd gestart met een 7-tal hoofdklasse teams te weten: WVV, Noordster, VKW, Heiligerlee, Wildervank, Veendam en Hoogezand. Allen zeer talentvolle teams waarbij het publiek, begeleiders, opa en oma’s en ouders konden rekenen op zeer leuk voetbal.

Video Freddy Stotefalk

Het niveau was gisteravond van sublieme kwaliteit. De teams waar allen goed aan elkaar gewaagd en soms werd er gestreden als tijgers. De koppies van al deze pupillen straalden van oor tot oor en er werd gestreden tot aan de laatste seconde. Wauw, wat een topvoetbal hebben wij als organiserende vereniging gezien!

Het toernooi werd officieel geopend onder muzikale begeleiding van de UEFA titelsong, verzorgd door DJ Johnny Dammer, tevens leider van Noordster D1. De teams presenteerden zich tijdens het muziek voor het publiek in een halve cirkel in de zaal. De mascotte Goalie van de Kidsclub van de VV Noordster manoeuvreerde op een ludieke wijze langs ieder team en ging met hun op de foto . Ieder team droeg met grote trots hun club vlag. De aanwezige pers en fotograven maakten veel foto’s , hetgeen zeer leuke beelden opleverden voor het aanwezige publiek en de organisatie. De presentatie verliep vlekkeloos waarna de eerste teams zich opmaakten voor de 1e wedstrijd.

De wedstrijden werden geleidt door telkens 2 ervaren KNVB- pupillenscheidsrechters van de VV Noordster. Aan weerszijden van de zaal stond een scheidsrechter opgesteld zodat de arbitrage vanavond vlekkeloos verliep en hiervoor regelmatig complimenten werden gemaakt door verschillende spelers en hun leider en trainersstaf. Tijdens de wedstrijden werd er strak gefloten en werden de futsal -reglementen gehanteerd; geen fysiek contact, geen sliding (is meteen rood ) en 4 seconden regel bij spelhervattingen. De tijdklok liep tijdens de wisseling van de verschillende wedstrijden gewoon door waardoor het toernooiprogramma als een geoliede machine verliep. Uiteindelijk was het toernooiprogramma exact volgens schema verlopen en liep de laatste wedstrijd af om 21.03 uur. Voor ons als toernooicommissie een prima resultaat zeker voor een 1e editie van een dergelijk groot toernooi.

Uiteindelijk werd erom de 1e plaats gestreden door WVV en VKW. WVV moest winnen om als eerste op het toernooi te eindigen. Ze hadden kennelijk goed naar Johan Cruijf geluisterd want die zei altijd; “Als je gaat voor de overwinning, dan kom je deze vanzelf tegen “, en zo ging het uiteindelijk ook voor WVV welke de titel pakte met een 2-0 zege op het zeer veelbelovende VKW uit Westerbork.

Al met al werd het toernooi succesvol afgesloten door de Toernooicommissie. De huldiging c.q. prijsuitreiking werd meteen aansluitend na deze laatste wedstrijd gedaan onder muzikale begeleiding van het nummer Queen; We ’re the Champions, en onze mascotte Goalie als animatie voor de spelers en publiek.

Vanuit het publiek en de verschillende trainers en elftalleiding kwam het verzoek om dit toernooi volgend jaar weer te organiseren. Als toernooicommissie pakken we deze handschoen zeker op en zullen voor volgend jaar dit toernooi zeker weer organiseren maar dan ook voor D-pupillen! Als toernooicommissie en als de VV Noordster kijken we terug op een zeer geslaagd toernooi. Wij zouden graag nogmaals alle deelnemende teams, hun staf, publiek en alle vrijwilligers welke dit toernooi mede tot een succes maakten, bedanken!!!

Foto's Jeannet Stotefalk

Aan dit artikel is meegewerkt door

Jeannet Stotefalk
Fotograaf en videograaf
jeannet@prachtigpekela.nl
Freddy Stotefalk
Fotograaf en videograaf
freddy@prachtigpekela.nl

Eerder verschenen:

Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
20 april: Officiële opening showroom Old Ambt Meubelen in Oude Pekela
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
20 april: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
21 april: Grunneger dainst in Hervormde kerk Nieuwe Pekela
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela
Expositie 'Bruggen in beeld' in winkelcentrum de Helling
Organisatie klaar voor 3e Roegbainder wandeltocht
Auto brandt volledig uit aan Thorbeckelaan Oude Pekela
Nieuwe pand van Siefkes Vastgoed met een feestelijke knal officieel geopend
Vier teams strijden tegen elkaar tijdens 1e editie van slag om Pekels Goud

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

uub79arnrbjsdremg4s6g1lvq6