EO laat Oude Pekela eenzijdig zien door een gekleurde bril

Geplaatst: zaterdag 31 januari 2015 om 22:15 | Views: 13804

OUDE PEKELA - De reportage 'Dit Is De Dag' die vanavond door de EO is uitgezonden getuigt van een buitengewoon eenzijdige en magere berichtgeving over de 'aangekondigde' lijstjesproblemen in Oude Pekela. Het resultaat van een half jaar lang zoeken naar de werkelijkheid achter het imago van onze gemeente is meer dan teleurstellend te noemen. 

Oude Pekela is groter dan de Rozenhof. Dat lijken de EO verslaggevers Jos de Jager en Hans van der Steeg niet geheel begrepen te hebben. Met een zekere tunnelvisie zijn de persoonlijke problemen van de bewoners aan de Rozenhof meer dan eens belicht. Het is helaas de werkelijkheid voor deze bewoners, maar is deze groep mensen ook representatief voor geheel Pekela?

De EO verslaggevers denken klaarblijkelijk van wel. Verder dan de Rozenhof gaat het beeldmateriaal eigenlijk niet. De werkende klasse in Pekela wordt angstvallig gemeden om maar te voldoen aan de vooroordelen die over de gemeente uitgesproken zijn. In dat kader is de EO niet anders dan de collega's van PowNews.

De reportage doet eerder denken aan zes dagen dan aan zes maanden beeldmateriaal. Het gevoel overheerst dan ook dat in zijn totaliteit niet meer dan zes dagen is gedraaid.

Berichtgeving over de kwaliteit van de scholen (educatie), bedrijven (werkgelegenheid), verenigingen (sociaal) hadden niet misstaan in deze reportage.

Een aantal reacties:

Burgemeester Meindert Schollema: 'Het zijn van die momenten dat het jammer is dat je geen lid bent van de EO. Je kunt dan ook niet opzeggen…..'

SP-fractievoorzitter Pim Siegers heeft de uitzending over zijn geboortedorp bekeken. "Het zijn prachtige beelden van ons dorp. Je ziet de rauwe werkelijkheid. Maar ik mis ook de andere kant: Het is de meest sociale dorp van Nederland, met de meeste sportverenigingen en bandjes per vierkante kilometer.'

Peter Hannemann merkt inderdaad het gevoel op wat velen met ons ook hebben: 'Ik heb net de reportage gezien. Heel opmerkelijk, dat ze de hele tijd alleen maar in hun directe omgeving waren, als of Pekela niet groter is en ook niet meer te bieden heeft. Nee, ze hebben heel doelbewust die buurt uitgezocht en doen dan zo, als of die handvol mensen representatief voor heel Pekela zijn.'

Hans van der Heide was geschokt: 'Documentaire was echt schokkend! Niet door wat ik zag, maar vooral wat niet in beeld kwam'.

Machteld Luijken is helder en duidelijk over de reportage: 'Ja als je na een half jaar niet verder komt dat dit ... wie moet er dan een schop onder zijn kont hebben ?'

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

f3k1q2pregn0214v5ss1r1knf0