Korfballers WSS 1 en 2 winnen beide van Dio uit Oosterwolde

Geplaatst: zondag 14 december 2014 om 20:45 | Views: 3802

Auteur: Andry Hoving

OUDE PEKELA - Vandaag stonden voor zowel WSS 1 als 2 thuiswedstrijden op het programma tegen Dio uit Oosterwolde. Voor het 2e was het belangrijk om punten te pakken om zo zich richting de veilige plekken te spelen. Voor het 1e was de wedstrijd minstens zo belangrijk want bij winst kon de huidige nummer 2 Dio op 4 punten achterstand gezet worden.

WSS 2
In het begin van de wedstrijd lieten we meteen onze intentie zien en weer begonnen lekker scherp aan de wedstrijd. Op een gegeven moment wisten we een voorsprong te pakken van 7 - 3. Echter hielden wel de scherpte niet vast en Dio kwam terug in de wedstrijd door matig verdedigend werk en het missen van goede kansen. Ruststand was 9 - 8.

De 2e helft was van 2 kanten niet goed genoeg voor het neutrale publiek maar was zeker wel spannend te noemen. Beide ploegen wisten echter nog maar 2x te scoren waardoor de punten terecht in Pekela bleven. Eindstand 11 - 10.

WSS 1
Voor het 1e was de wedstrijd minstens zo belangrijk want bij winst kon de huidige nummer 2 Dio op 4 punten achterstand gezet worden.

In de beginfase deed Wss goede zaken en ze werkten gestaag aan een voorsprong waarbij steeds een 2 tot 3 punts marge werd vastgehouden. Het scoren liep echter even iets minder richting de rust en Dio, die scherp van afstand schoten, maakte daar handig gebruik van. De ruststand was dan ook een voor ons teleurstellende 10 - 10.

In de 2e helft waren we in staat het verschil te maken door opnieuw tot 2x toe op voorsprong te komen. Dio gaf zich echter niet gewonnen en het bleef een spannende wedstrijd. Richting het einde wisten we opnieuw een 2 punts voorsprong te pakken en deze gaven we niet meer uit handen. Met een 18 - 17 overwinning blijven de punten thuis.

Voor 2 was dit de laatste wedstrijd van 2014 en daarbij zijn belangrijke punten gepakt. Voor 1 volgt nog de uitwedstrijd naar Cb 1. Een ploeg waar we niet zomaar winnen getuige eerdere resultaten. Alle support is welkom!