Meiden Noordster MD1 kampioen

Geplaatst: zondag 7 december 2014 om 15:15 | Views: 7255

Auteur: Renate Meis en Jolanda de Vroome

OUDE PEKELA - Zaterdag zijn de meiden van Noordster MD1 kampioen geworden. Twee weken geleden konden ze ook al kampioen worden, maar toen eindigde de uitwedstrijd tegen Glimmen in een gelijkspel wat niet voldoende was voor het kampioenschap. Zaterdag wonnen ze thuis met 2-1. Lees hieronder het verslag van de trainsters Renate Meis en Jolande de Vroome.

Aan het begin van het seizoen zijn Renate Meis en Jolanda de Vroome fris en vol energie begonnen om het meisjesteam van vv Noordster te gaan trainen en begeleiden tijdens de wedstrijden. De competitie begon goed en de meiden hebben dit goed weten vast te houden. Alle wedstrijden winst waarvan 2 gelijkspel. Twee weken geleden stond de uit wedstrijd tegen Glimmen in het teken om die dag najaarskampioen te worden. De meiden, leidsters en ouders waren dan ook erg nerveus. Dit kon je zien in de wedstrijd, de zenuwen namen de overhand en de wedstrijd eindigde in gelijkspel wat niet voldoende was om het kampioenschap te pakken.

Na twee weken rust en goed trainen stond zaterdag 6 december in het teken van een kampioenswedstrijd, maar nu op eigen grond. Het jeugdbestuur en dhr. Van Mannekes en vele ouders waren aanwezig om onze meiden aan te moedigen. Voor de wedstrijd hebben wij als leidsters/trainsters de meiden wat girl power gegeven door de meiden danoontje power te geven.

De meiden begonnen sterk aan de wedstrijd en lieten zien dat ze kampioen waardig zijn. Maar ook deze wedstrijd wisten ze de spanning er goed in te houden, rust stand was dan ook gelijk. Na een goede evaluatie van de eerste helft tijdens de rust in de kleedkamer begonnen de meiden aan de tweede helft,vol energie. Tjonge tjonge wat een spanning, dan valt uiteindelijk de derde goal voor ons. Het bleef tot het einde van de wedstrijd erg spannend, dan fluit de scheidsrechter af! De meiden van Noordster MD 1 kunnen zich najaarskampioen noemen, een enorme prestatie! Ook voor Noordster, want voor het eerst in de geschiedenis heeft Noordster een meisjesteam. Met 44 goals voor en 25 goals tegen is het fantastisch dat de meiden kampioen zijn!!