WSS 1 en 2 behalen beide winst in eigen huis

Geplaatst: zondag 30 november 2014 om 20:20 | Views: 3816

Auteur: Andry Hoving

OUDE PEKELA - Het was vandaag als eerst WSS 2 die aan de beurt was. Na de eerste 3 wedstrijden nog geen punten te hebben gepakt was het zaak onszelf vandaag te belonen. Rodenburg 3 was de tegenstander. Lees het hieronder het verslag van Andry Hoving en bekijk de foto's van Bert de Boer.

WSS 2
In de beginfase was het een gelijk opgaande strijd en hadden we een aantal mooie kansen, maar het balletje wou niet vallen. De wedstrijd kwam daardoor qua doelpunten maar moeilijk op gang. Toch wisten we na een 3 - 3 tussenstand een belangrijk gaatje te slaan naar 6 - 3. Rodenburg scoorde nog 1 tegen en zo gingen we de rust in met een 6 - 4 voorsprong.

In de rust werd benadrukt nog beter posities in te vullen en vooral de kansen blijven zoeken en afronden natuurlijk.

In de 2e helft waren we beduidend scherper in de afronding. Rodenburg stribbelde nog een beetje tegen, maar naarmate de 2e helft vorderde werd de voorsprong steeds groter. Uiteindelijk wisten we 18x de korf te vinden en bereikten we een mooie eindstand van 18 - 9. De eerste 2 punten zijn eindelijk binnen en nu moeten we dit doortrekken naar volgende week waar we de strijd aangaan met Oko 2.

WSS 1
Vervolgens was WSS 1 aan de beurt. Zij draaien tot nu toe een prima zaalseizoen met 6 punten uit 3 wedstrijden. Vandaag kwam Koru op bezoek en dit was voor ons een niet echt bekende tegenstander.

Het begin was duidelijk voor WSS en het ene na het andere schot vond de korf. Er werd snel en uiterst effectief gespeeld en Koru kon het eerste kwartier er niks tegenin brengen. Na een kwartier stond de teller voor Wss al op 10. Toch sloeg de wedstrijd volledig om en kwam er toch de nodige spanning in de wedstrijd. Koru knokte zich terug met een beetje hulp naar een 15 - 15 ruststand.

In de 2e helft werd het echt een wedstrijd van hard werken voor de kansen en beide ploegen gaven elkaar niet veel ruimte. Toch kwam ons 1e vlak voor het einde op een 2 punts voorsprong en met nog 2 minuten op de klok kwam die voorsprong op een heerlijk moment. Koru scoorde niet meer en de 2 punten bleven thuis met een 23 - 21 ruststand.

8 punten uit 4 wedstrijden en daardoor prima op schema voor de doelstelling. Kampioen worden. Volgende week moet ook het 1e richting Oko om daar te strijden voor de volgende 2 punten.