Revengin: Pekela voelt als thuiskomen!

Geplaatst: maandag 6 oktober 2014 om 22:10 | Views: 3051

Auteur: Yvo Broekhoven

OUDE PEKELA - Wat aanvankelijk als een intiem akoestisch optreden in een huiskamer op de tuinbouwwijk werd aangekondigd, werd op het laatste moment veranderd in een stevig metal-concert op de deel van een boerderij aan de bosrand.

Revengin is een melodische metalband uit Rio de Janeiro, Brazilië. Hun stijl is verwant aan bands als Within Temptation, After Forever, ReVamp en Nightwish. Loodzware metal, met symfonische elementen, afgemaakt met klassiek/opera aandoende zang. De band had nog wat gaatjes te vullen in hun tour door Europa om hun nieuwe album Cymatics te promoten, en kwamen zo via een met Pekelpop bevriende boeker uit Den Haag in Oude Pekela terecht.

En daar stonden ze dan op donderdagmiddag. Zangeres Bruna Rocha, gitarist Thiago Contrera, bassist Pedro Henrique França en drummer Hugo Bhering. Afkomstig uit een miljoenenstad, diverse grote steden in Europa en Zuid-Amerika (als support van ReVamp) aangedaan, en nu ineens een klein dorpje, zich vergapend aan de omgeving en de prachtige bebouwing aan het diep. De ruimte en de rust leken een verademing. Een flinke pan stamppot mous met spekjes, jus en worst werd met veel smaak en waardering soldaat gemaakt. Dit was een totaal andere wereld voor de uiterst sympatieke Brazilianen. De gastvrijheid en vriendelijkheid van de Pekelders was iets totaal nieuws voor ze. "Het voelt alsof we hier thuis komen" klonk het uit de mond van zangeres Bruna Rocha.

Grote lof van de band ook voor de locatie. Na wat grotere podia, was de deel van de boerderij tussen het gereedschap, houtvoorraad en overige opslag iets heel anders. De ongedwongen pretentieloze plek zorgde voor een ontspannen band, die tijdens de soundcheck op donderdagavond het handjevol aanwezige vrijwilligers op een spontaan mini-concertje trakteerde. De band had er duidelijk zin in.

Vrijdagavond liet de band voor een publiek van ongeveer 35 koppen zien wat ze waard waren. Dit waren degelijke muzikanten. Een retestrakke vingervlugge bassist, een gitarist die zijn massieve riffs afwisselde met prachtige solo's en de nodige grunts en tweede stem voor zijn rekening nam, een drummer die indruk maakte met strak dubbele pedalenwerk en breaks waar je de mond van openvalt. Over al dit geweld heen zorgden de indrukwekkende hoge zanglijnen van de goedgemutste sopraan voor de nodige luchtigheid in het geheel.

Het ene nummer van het nieuwe album volgde het andere. Afgewisseld met een soort van medley van Pantera en Sepulturamateriaal (die ochtend speciaal voor de gelegenheid ingestudeerd), en covers van Dio en Iron Maiden ("we spelen dit al heeeel lang niet meer, dus hopelijk gaat het goed"). Deze band straalde plezier uit.

Na de officiële afkondiging door de voorzitter, werd er door het enthousiaste publiek om meer gevraagd... Nog eentje dan.. Nog een Iron Maiden cover die ze al zo lang niet meer hadden gespeeld dat er even kort op laag volume wat bijgerepeteerd moest worden. Ook dit nummer werd vakkundig in geheel eigen stijl op het publiek uitgestort, waarna de koek echt op was...

"We are very very happy for playing here! It felt like being in a family! It was very special!
I hope you guys have enjoyed it as much we have!
It was a great experience! Great people!
Thanks a lot for all the support and care!
Thanks for every one that made their best to make it happen!" aldus Bruna Rocha.

"Open minded and open hearted", zo gaat Pekela de oceaan over. Een ervaring die het viertal niet snel zal vergeten. En voor hun voor volgend jaar geplande tour staat Pekela met veel genoegen weer op hun agenda.

Eerder verschenen:

27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

c2h9ntef2ul8fjii8vq5hapsb0