Rabo Kernteam: gezicht van bank in Veendam en omstreken

Geplaatst: woensdag 3 september 2014 om 20:05 | Views: 10774

PEKELA / VEENDAM - Rabobank Stad en Midden Groningen is op 1 september gestart met vier Rabo Kernteams. Veendam, Muntendam en Nieuwe Pekela hebben samen een kernteam. Medewerkers van de lokale bank zijn het gezicht in deze plaatsen. Ze zijn een aanspreekpunt voor klantvragen én ze dragen bij aan het versterken van de lokale samenleving.

Wat zijn Rabo Kernteams?
Rabobank Stad en Midden Groningen start teams in en rond de vier gemeenten: Veendam, Haren, Groningen en Hoogezand-Sappemeer/Slochteren. In de kernteams zitten adviseurs van verschillende afdelingen van de bank. Kernteam Veendam is verbonden aan de gemeente Veendam en de plaatsen Nieuwe Pekela en Muntendam. De medewerkers in het team zijn bekende gezichten in deze omgeving. Bijvoorbeeld omdat ze er wonen, er bij een vereniging zitten, of er veel klanten hebben. Op de website van de bank maakt u kennis met het kernteam Veendam. Kijk op www.rabobank.nl/smgkernteams.

Aanspreekpunt voor vragen
Ten eerste zijn de Rabo Kernteams een aanspreekpunt voor vragen aan de bank. Bijvoorbeeld over producten, dienstverlening of de Rabobank in het algemeen. Ten tweede wil de Rabobank met de kernteams bijdragen aan een sterkere lokale samenleving. Dick Ploeger, kantoordirecteur in Veendam en lid van het Rabo Kernteam: “We zijn een coöperatie, een bank van en voor klanten. We willen meer doen dan enkel bankzaken verzorgen. We willen samen met lokale partijen de directe omgeving van klanten verbeteren op de thema’s: leefbaarheid, duurzaamheid en economie.”

Rabobank blijft Veendam
Om de samenleving te kunnen versterken, is het belangrijk om te weten wat er speelt. Verbinding tussen Rabobank en de lokale samenleving was jarenlang vanzelfsprekend. Klanten kwamen regelmatig op de vestigingen. Ze kiezen nu steeds vaker voor telefoon en internet om hun bankzaken te regelen. Het bezoek neemt af. Rabo Kernteams is een nieuwe manier om klanten en leden te blijven ontmoeten, naast de vestigingen. “De kernteams passen bij de Rabobank”, zegt Dick. “Als coöperatie zijn we al meer dan 115 jaar onderdeel van de lokale gemeenschap. Ook anno 2014 willen we klanten persoonlijke aandacht geven. De Rabobank is zichtbaar, persoonlijk en betrokken, met een kantoor in Veendam en nu ook met een kernteam.”

Hoe werken Rabo Kernteams?
U komt de mensen van kernteam Veendam tegen in lokale netwerken, bijvoorbeeld in de verenigingen, maar ook online in de sociale media. Daar horen ze welke vragen klanten en leden hebben en wat er in Veendam speelt op het vlak van leefbaarheid, duurzaamheid en economie. Waar mogelijk draagt de Rabobank bij aan het versterken hiervan, door kennis te delen, partijen bij elkaar te brengen of te ondersteunen met middelen. Bijvoorbeeld: als toegang tot zorg een belangrijk thema is in een gebied, kan de bank lokale partijen om tafel brengen. Als ondernemers vragen hebben over vergunningen, kan de bank hierover een kennisbijeenkomst organiseren. Waar mogelijk werkt de Rabobank samen met lokale partijen en projecten die hetzelfde doel hebben.

Kijk voor meer informatie over de kernteams op www.rabobank.nl/smgkernteams.

Eerder verschenen:

VAN HARTE: Jeroen Kuiper is 45 jaar geworden!
Voorlichtingsmiddag over online veiligheid voor senioren in Oude Pekela
4 mei: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
Palen geďnstalleerd om Unionbrug in Oude Pekela te beschermen
Creatieve leerlingen Dollard College tonen burgemeester kunstmaquettes
Twee inwoners van Pekela krijgen Nederlandse nationaliteit
27 april: Oranje Bevrijdingsconcert in de Binding
R.K. Jenaplan-Freinetschool St. Willibrordus viert 100 jaar Jenaplan
Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

j0gg77t87alvdhkjtt519th2k0