Dit jaar voor 10e keer Pekela Viert!

Geplaatst: zondag 20 april 2014 om 18:35 | Views: 8293

Auteur: OBCP

PEKELA - In de gemeente Pekela wordt voor de 10e keer het feest- en gedenkprogramma gehouden, dit jaar van 25 april tot en met 5 mei. Ontstaan als ad-hoc organisatie in 2005 rond het 25 jarig regerings jubileum van Koningin Beatrix en de 60 jarige herdenking van de Bevrijding is het inmiddels uitgegroeid tot een waardevolle en mooie traditie.

Eens in de 5 jaar, met dorpsversiering langs 14 kilometer Pekelderdiep en een grote Bevrijdingsoptocht, slaan 50 Pekelder scholen, bedrijven, buurtverenigingen en –commissies, (sport)clubs en kerken samen met de gemeente Pekela en het Oranje Bevrijdings Comité Pekela (OBCP) de handen ineen om een uitgebreid feest- en gedenkprogramma voor de Pekelders te organiseren. Hierbij zijn maar liefst 2000 vrijwilligers betrokken, een mega gebeuren in een gemeente met 12.000 inwoners. In de tussenliggende jaren wordt het programma georganiseerd door 35 Pekelder organisaties, met zo’n 1200 vrijwilligers, samen met de gemeente en het OBCP.

OBCP
De algehele coördinatie van het feest- en gedenkprogramma is in handen van het Oranje Bevrijdings Comité Pekela, kortweg OBCP. Het OBCP bestuur bestaat uit Anneke Zijl (penningmeester), Hennie Haaijer (secretaris), Henk Westers (algemeen bestuurslid) en Bert Blaauw (voorzitter). Burgemeester Meindert Schollema is beschermheer en Thea de Boer is de vaste fotograaf en webmaster. Het OBCP zorgt er voor dat er verspreid over de gemeente Pekela activiteiten zijn voor jong en oud, doet de vergunningaanvraag, algemene promotie voor het gebeuren en verzorgt de plechtigheden op Koningsdag en Bevrijdingsdag. Ook de diverse concerten tijdens het feest- en gedenkprogramma worden door het OBCP georganiseerd. Anneke Zijl en Bert Blaauw zitten in het bestuur vanaf de start van het OBCP in 2005 en destijds samen met Aaltje Plaggenborg en Albert Bos. Hennie Haaijer en Henk Westers zijn er later bijgekomen na het vertrek van Aaltje Plaggenborg en Albert Bos. Het OBCP is lid van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen en heeft een samenwerkingsverband met het Nationaal 4 en 5 mei Comité.

Pekelder verenigingen sterk en veelzijdig
De organisatie in Pekela rond Koninginnedag en nu Koningsdag en 4/5 mei is uniek voor Nederland en toont aan hoe sterk en veelzijdig het Pekelder verenigingsleven is. Dat is iets om heel zuinig en trots op te zijn. Waar veel Oranjeverenigingen in Nederland kampen met gebrek aan vrijwilligers mag het OBCP zich verheugen op de onmisbare en geweldige steun van de vaste en trouwe achterban van de vele medewerkende Pekelder organisaties. Koningin Beatrix heeft tijdens haar regeringsperiode meerder malen aangegeven bijzonder verheugd en dankbaar te zijn met het gebeuren in de gemeente Pekela. Onze toenmalige Vorstin acht het van groot belang dat er door dit feest- en gedenkprogramma een positieve bijdrage wordt gegeven aan de saamhorigheid in de Pekela’s op feest- en gedenkdagen die zich hier bij uitstek voor lenen.

Het OBCP bestuur hoopt dat dit positieve gebeuren nog vele jaren doorgang kan vinden en bedankt iedereen die een bijdrage, in welke vorm dan ook, heeft geleverd!

Voor meer informatie over het OBCP en het feest- en gedenkprogramma Pekela 2014 zie de vernieuwde website www.obcp.nl
Bestuur OBCP

Eerder verschenen:

Nieuwe elektrische dienstwagen voor BOA's gemeente Pekela
Schade stroompiek naar tevredenheid afgehandeld
Julianakapel nodigt u uit voor Paasdiensten
30 maart: Paasactiviteiten voor kinderen bij Kinderboerderij Pekela
30 maart: Kledingbeurs voor de minima aan Holland Marsh 17D Nieuwe Pekela
Kinderen mogen meedenken over nieuwe speeltuin bij het Heeresmeer
30 maart: Hervormde kerk Nieuwe Pekela haalt oud papier op
VAN HARTE: Karina Kuiper is 36 jaar geworden
Nu ook voor de 12+ ----> freerunning, sport & spel bij SV Dynamica
10 maanden oude Lola vermist vanaf Onstwedderweg Nieuwe Pekela
Kinderen van cbs de 7-Sprong vieren Palmpasen
PCOB Pekela ontving mw. mr. notaris Bergman over het levenstestament
Acantus start met de bouw 36 appartementen in centrum Oude Pekela
29 maart: Kamerkoor Bel Canto zingt 'Die Passion' in Nieuwe Pekela
Groningers lenen laagste bedrag van Nederland
Kinderen Groen van Prinsterer bezorgen bewoners Clockstede een beetje Paasgeluk
Gemeente Pekela heeft scheidingsspreekuur
Roegbaindertocht bij veel wandelaars populair
GEVONDEN: Sleutelbos in Titanstraat Oude Pekela
Hanging basket-actie voor renovatie klok Lutherse Kerk

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

47e04onl3vid8gckgd1hop1096