Korfballers WSS winnen belangrijke wedstrijd van Leeuwarden

Geplaatst: zondag 30 maart 2014 om 23:30 | Views: 1954

Auteur: Andry Hoving

PEKELA - Zondag stond de thuiswedstrijd tegen de nr 3 Leeuwarden op het programma. Het beloofde een erg leuke pot te worden tussen 2 ploegen die beide voor het kampioenschap gaan. Lees hieronder het verslag van de wedstrijd en bekijk de foto's van Bert de Boer.

Het was echter de eerste helft niet van het niveau wat je van deze ploegen mag verwachten. Beide teams hadden moeite met aanvallen in de beginfase. Er werden wel kansen gecreerd, maar de afronding liet nog te wensen over getuige ook de vele gemiste strafworpen vandaag. Het was Leeuwarden dat steeds op voorsprong kwam en wij die steeds op gelijke hoogte kwamen. In een voor het publiek waarschijnlijk saaie eerste helft bleven we steken op een 4 - 4 ruststand.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we simpeler moesten gaan aanvallen. Moeilijke ballen achterwege laten en gewoon gaan doen waar we goed in zijn.

In de 2e helft kwamen we ook beter in ons spel. We gingen beter aanvallen en er werden betere keuzes gemaakt waardoor we meer balbezit hadden. Het bleef nog wel even gelijk op gaan in de eerste fase van deze helft, maar langzaamaan begonnen we de wedstrijd naar ons toe te trekken. Na een voorsprong van 11 - 9 wist Leeuwarden nog 1x op gelijke hoogte te komen, maar daarna was het alleen nog WSS wat tot scoren kwam. We wisten de wedstrijd uiteindelijk te winnen met 14 - 11. Erg belangrijke punten zeker nu achteraf blijkt dat Dio van CB heeft gewonnen.