Nieuwe fysiotherapiepraktijk Fyzigo van start in Molenhof

Geplaatst: zondag 2 maart 2014 om 22:40 | Views: 17951

OUDE PEKELA - Maandag 3 februari is in de Molenhof de nieuwe fysiotherapiepraktijk Fyzigo van start gegaan. Eigenaar Alex Ottens legt in onderstaand artikel uit waar zijn praktijk voor staat en wat de toekomstplannen zijn.

Fyzigo
Fyzigo is een combinatie van fysiotherapiepraktijk Raadhuislaan en fysiotherapeut Alex Ottens. Alex werkte tot 1 februari in de maatschap fysotherapie Hof-Hüsken, Heukers en Ottens. Hij is de eigenaar van Fyzigo en initiator van het nieuwe samenwerkingsverband.

Gezondheidscentrum
Op de plek van het huidige dorpshuis de Snikke wordt binnenkort begonnen met de bouw van een gezondheidscentrum. Daarin zal fysiotherapiepraktijk Fyzigo een plek krijgen. Tot die tijd zal Fyzigo gevestigd zijn op twee locaties. Dit is aan de Raadhuislaan 77 (voormalig groepspraktijk fysio- en manuele therapie Oude Pekela) en op de nieuwe locatie in zorgcentrum de Molenhof in Oude Pekela.

Molenhof
In de Molenhof heeft Fyzigo de beschikking over een ruime en modern ingerichte oefenzaal en twee behandelkamers. Maandag 3 februari is Fyzigo van start gegaan. Er zijn naamborden geplaatst aan de Raadhuislaan en bij de Molenhof om mensen te wijzen op de nieuwe naam en de locaties.

Nieuwe fysiotherapiepraktijk
De reden dat Alex Ottens een eigen praktijk is begonnen, is dat hij graag meegaat met de nieuwste ontwikkelingen. Denken aan de toekomst en aan de wensen en hulpvragen van cliënten zijn daarbij de belangrijkste drijfveren. Door volgend jaar in het nieuwe gezondheidscentrum zijn intrek te nemen, worden kansen gecreëerd om samen te kunnen werken met de andere zorgverleners daar.

Samenwerking
Er is ook een samenwerkingsverband gestart met fysio manuele therapie Nanda Jager in Bellingwolde en fysio manuele therapie Ton Schrantee in Winschoten. Reden voor dit samenwerkingsverband is dat Fyzigo in Pekela meerdere (nieuwe!) specialisaties wil bieden. Door samen te werken kunnen specialisaties worden gedeeld. Veel aandacht zal er komen voor met name kinderfysiotherapie. Ook de specialisaties bekkenfysiotherapie, lymfe-oedeemtherapie, manuele therapie, echografie en shockwave heeft Fyzigo vanaf nu onder eigen dak.

Team
Alex Ottens: 'Het leuke van ons nieuwe team is dat we een goede mix hebben van mannelijke en vrouwelijke therapeuten. Deze therapeuten hebben elk een eigen specialisatie en vullen elkaar goed aan. Op deze manier hebben we veel expertise binnen ons team, waardoor we vrijwel iedere cliënt een passende behandelmethode en therapeut kunnen bieden.

Echografie en shockwave
Doel van echografie is in eerste instantie om betere werkdiagnoses te stellen zodat er een gerichter fysiotherapeutisch behandelplan kan worden opgesteld waardoor de behandelduur verkort kan worden. Denk bijvoorbeeld aan spier-, pees- of kapselproblematiek. In onze praktijk heeft Alex Ottens hier meerdere opleidingen voor gevolgd. Op dit moment worden er ook nog andere therapeuten in opgeleid. Doelstelling van de praktijk is om op termijn deze specialistische kennis uit te breiden en vervolgens multidisciplinair te delen in het nieuwe gezondheidscentrum.
Shockwave is een methode die erg in opkomst is. Het kan gebruikt worden bij langdurige peesproblematiek (achillespees, hielspoor, kalkafzetting in pezen, enzovoort). Met deze methode worden over het algemeen erg goede resultaten geboekt. Voor een dergelijke behandeling moesten mensen voorheen naar de grotere omliggende plaatsen, maar door bundeling van krachten, kan dit nu ook in Pekela geboden worden.

In het nieuwe gezondheidscentrum zal Fyzigo een ruime oefenzaal krijgen van ongeveer 140 m2. Daarbij nog 5 behandelkamers, een eigen wachtruimte, twee kleedruimtes en een balie/kantoorruimte voor de praktijkassistente. Een van de ruimtes zal speciaal geoutilleerd worden voor de kinderfysiotherapie. Aan deze vorm van fysiotherapie zal Fyzigo veel aandacht besteden.

WIE WERKEN ER BIJ FYZIGO:

Alex Ottens
Fysiotherapie / Praktijkmanager
Manuele therapie volgens McKenzie
Dry needling
Echografie
Shockwave
Hartrevalidatie
Doelgroepentrainingen (Hart, Diabetes, Rug)

Sanne Haverkamp
Kinderfysiotherapie (Master)

Ans de Vries
Fysiotherapie
Manuele therapie
Dry needling
Ouderen fysiotherapie

Baukje Veen
Bekkenfysiotherapie (Master i.o.)

Mans Siegers
Fysiotherapie
Claudicatio (etalagebenen)
Hartrevalidatie
Doelgroepentrainingen (Hart, COPD, Diabetes)

Anneke Brouwer-Schoonhoven
Lymfe- en Oedeemtherapie

Mina Wit
Fysiotherapie
Parkinsonnet-therapeute
Ouderen fysiotherapie

GertJan Griffioen
Fysiotherapie
Nek-, schouder en armklachten
Echografie i.o.
Shockwave
Fysio fitness

Rita Visser
Praktijkassistente

Meer informatie kunt u vinden op onze website: www.fyzigo.nl

Contactinformatie Fyzigo:
Lokatie Raadhuislaan
Raadhuislaan 77
Lokatie Molenhof
Scholtenswijk 1
Telefoon: 0597-612400 (voor afspraken en informatie kunt u bellen met onze praktijkassistente Rita Visser op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 7.45 uur en 12.00 uur)
Mail: info@fyzigo.nl

Eerder verschenen:

Gezellige bingomiddag van de Zonnebloem in MFC de Binding
5 mei: Classic demo races georganiseerd door Rijdend Motorsport Museum
Burgemeester Jaap Kuin zaagt Old Ambt Meubelen open
VV Damacota introduceert de Damacota (in)wisselbeker!
Ruim 250 wandelaars tijdens derde editie Roegbainder wandeltocht
1 juni: Feest voor kinderen bij seizoensafsluiting VV Damacota
Gezelligheid bij maandelijkse Muziek Vitaminen in MFC de Binding
CDA Pekela nodigt u uit de balans op te maken
Pekelders tonen hun geschilderde bruggen in winkelcentrum de Helling
Roegbainders glorieuze winnaar van Strijd om Pekels Goud
Muzikanten Excelsior trotseren kou tijdens buitenconcertjes
Kabelbaan, heksentoren of het zandhuis met tafel en kraan?
11 mei: Open Nederlands Kampioenschap Kaaibakken bij Wel Wait
Diamanten bruidspaar Zijlstra viert feest
Gezond, lekker en gratis thuisbezorgd door Maaltijdservice Oosterlengte
Echtpaar De Vries viert 60-jarig huwelijksjubileum
25 april: Kom fysiotherapeute Inge Lenting uitzwaaien; ze gaat met pensioen!
Nij Begun de goudpot aan het einde van de regenboog?
Sponsor Vera uit Nieuwe Pekela om te bouwen aan verandering in Rwanda!
12 en 13 juli Rock-On Outdoor Festival in het Boekhovenpark Nieuwe Pekela

Reageren

Reacties lezen en schrijven is bij dit artikel niet mogelijk. U heeft geen [MijnPP-account].

8ekcj66a02e80t4lerape72c82